Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke
Foto: kvietela
Prvýkrát králičie, podarilo sa! :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie pliecka osmažíme na masle zo všetkých strán, posolíme pokoreníme (ja mám radšej štvorfarebné) a orascujeme. Podlejeme horúcim vývarom (bujónom) a necháme dusiť približne 30 minút.
- 2
Po polhodine prihodíme šampiňóny nakrájané na štvrťky alebo plátky, podľa veľkosti, zelený hrášok a niekoľko vetvičiek tymiánu. Necháme dusiť ešte 10 - 15 minút a medzitým si uvaríme cestoviny podľa prefrencie :)
- 3
Keď je mäsko hotové, vyberieme ho vedľa na tanier a do omáčky vlejeme trocha smotany (ak chcete omáčku hustejšiu, primiešať do smotany trocha škrobu) a prisypeme petržlenovú vňať. Prevaríme, prípadne dochutíme a zmiešame s cestovinami.
- 4
Jeme a oblizujeme sa. Lahôdka! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu