
Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou
Panenku som umyl a očistil od blán. Potom som ju nakrájal na medailóniky, ktoré som...

Hujojoška
V diskusii pod jedným z mojich receptov som našla inšpiratívnu inováciu, má pochádzať od jedného Chorváta....

Rybie filé na slanine a cibuli
Přemýšlela jsem, jak jinak udělat filé, než klasicky obalit v trojobalu a tak jsem...

Dusené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
Umyté mäso nakrájame na rezance, pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, vegetu a mleté čierne korenie....

Paprikáš z kuracích srdiečok
V časoch mojeho detstva na Barčianskej č. 32 v mojich milovaných rodných Košiciach bolo kuracie srdce...

Grilované kuracie prsia s bazalkou
Jednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín...

Cestovinový šalát s tuniakom
Tento recept je mojim obľúbeným, lebo má niekoľko výhod. Rozpočet na jeho prípravu je cca...

Zemiakové guľky s údenou šunkou
Ďalší recept z tých babičkovských. Guľky sú chutné a sýte.

Kuracia fajita quesadilla
Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na tenké rezance. Mäso osmažíme na olivovom oleji, pridáme koreniny...

Citrónovo-horčicová marináda s medom a cesnakom, pečené a dusené kuracie krídla
Chcela som trošku inú marinádu, než klasickú grilovaciu červenú. Ako prvé som zvolila citrón a...

Kuracie prsia v parádnej marináde
Asi nosím drevo do lesa, ale nedalo mi to - takéto kuriatko máme víkend čo víkend...

Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke
Inšpiráciu som našla na nete, kde v diskusii dievčatá radili jedna-druhej ako chutne pripraviť panenku, tak som...

Kurča na pomarančoch
Kura je u nás doma asi najčastejšie používaným mäskom v kuchyni. Vyskúšala som množstvo rôznych premien prípravy...

Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......

Plnená tekvica
Potrebovala som sa zbaviť kuracích pŕs, ktoré sa veľmi u nás nemíňajú a zároveň sa na...

Linguine s krevetami a sušenými paradajkami
V jednej talianskej reštaurácii v Bratislave som si raz dala tieto úžasné cestoviny. Linguine s krevetami...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....

Daniel so zelerovým pyré a dubákovou omáčkou
Ako aj minulú, tak aj túto „zimu“ pridám niečo chutné, rýchle a nie veľmi tažké...

Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom
Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so zeleninovou smotanovou omáčkou a...

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....

Deti varia šunkové fliačky
S príchodom detí do domácnosti sme prešli z fast foodu na slow food. Nie preto, ...

Zapekané morčacie rezne
Morčacie prsia pokrájame na štyri rezne, mierne naklepeme, osolíme a natrieme horčicou. Prudko ich...

Kurací hamburger
A opäť, recept na trošku obmenu - tentokrát klasického hovädzieho hamburgeru.

Zapekaná krkovička, šťouchané brambory, paradajkový šalát
Tento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu...

Pečené morčacie stehno s bylinkami
Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa...

Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...

Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...

Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi
Výborná morská rybka, marinovaná zmesou podobnou chermoule, pečená v rúre a podávaná s gréckymi citrónovými...