Kuracia (teľacia, bravčová) pečienka

jamalinka - bez fotkyjamalinka, 17. mája 2012

Tento recept som si vymyslela veľmi dávno a to preto, aby sme jedli aj vnútornosti, ktoré nám až tak nechutili. Takto pripravené sme vždy s chuťou pojedli.

Postup

  1. 1

    Pečienku si odblaníme, očistíme, umyjeme a osušíme v papierovom obrúsku. Podľa potreby pokrájame tak ako na hrubšie rezne, bravčovú alebo teľaciu pečeň opatrne, trošku poklepeme tľčikom. Na panvici si rozpálime olej, primerane (nie moc) a pečienku obalíme v hl. múke, korení a paprike zmiešanej spolu a opečieme na tuku. Pečienky opatrne obraciame a pomaličky opekáme, keď už sú chrumkavé tak znížime teplotu, zakryjeme a necháme pod pokrývkou pomaly dôjsť (Nepodlievame vodou, pečienky by stvrdli). Tuk sa nesmie prepáliť (bolo by horké). Ak sa však stane tak radšej dáme čistý olej a na ňom opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu, tak do sklovita, pridáme umyté odkvapkané hrozienka, kečup, kápiu a pre dospelých môžeme priliať biele víno a trošku necháme vydusiť na takú hustejšiu zmes. Pečienky servírujeme na tanieri a polievame pripravenou zmesou, slaninku opečime a preložíme na pečienky( môže sa aj pokrájať na kocky). Ako prílohu podávame (aj keď s nezdravými) vypražanými hranolkami, ale chutí aj s chlebíkom. Jedlo sa pripravuje ako minútka, má sa ihneď servírovať.

Recept je zaradený do kategórií:
Vnútornosti, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu