Šunka à la Wellington na šošovicovom ragú
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 25. decembra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozvaľkané lístkové cesto poukladáme na jednu tretinu po dĺžke listový špenát, ktorý predtým blanšírujeme v horúcej vode a necháme ho vychladnúť a odkvapkať. Osolíme ho a okoreníme.
- 2
Na urestovanú cibuľku pridáme na tenké plátky nakrájané hríby a urestujeme. Necháme vychladnúť, pridáme vajíčko a premiešame (nerobíme však praženicu). Túto zmes nanesieme na špenát.
- 3
Uvarenú šunku položíme na špenátovo-hubovú zmes a zrolujeme. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, dáme piecť pri teplote 160 °C asi 15 – 20 minút, kým sa lístkové cesto nesfarbí dozlata.
- 4
Nakrájanú cibuľku urestujeme dosklovita a pridáme prepláchnutú šošovicu. Postupujeme ako pri príprave rizota, podlievame vývarom a dusíme do polomäkka.
- 5
Potom pokrm osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a nakoniec zjemníme maslom. Do hotového jedla pridáme nastrúhanú mrkvu. Nevaríme, mrkva musí byť chrumkavá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu