Šunka à la Wellington na šošovicovom ragú

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 25. decembra 2014
Šunka à la Wellington na šošovicovom ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
150 g
20 g
podľa potreby
150 ml
100 g
100 g
600 g
200 g
100 g
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Na rozvaľkané lístkové cesto poukladáme na jednu tretinu po dĺžke listový špenát, ktorý predtým blanšírujeme v horúcej vode a necháme ho vychladnúť a odkvapkať. Osolíme ho a okoreníme.

  2. 2

    Na urestovanú cibuľku pridáme na tenké plátky nakrájané hríby a urestujeme. Necháme vychladnúť, pridáme vajíčko a premiešame (nerobíme však praženicu). Túto zmes nanesieme na špenát.

  3. 3

    Uvarenú šunku položíme na špenátovo-hubovú zmes a zrolujeme. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, dáme piecť pri teplote 160 °C asi 15 – 20 minút, kým sa lístkové cesto nesfarbí dozlata.

  4. 4

    Nakrájanú cibuľku urestujeme dosklovita a pridáme prepláchnutú šošovicu. Postupujeme ako pri príprave rizota, podlievame vývarom a dusíme do polomäkka.

  5. 5

    Potom pokrm osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a nakoniec zjemníme maslom. Do hotového jedla pridáme nastrúhanú mrkvu. Nevaríme, mrkva musí byť chrumkavá.

Diskusia k receptu

ivav
Páči sa mi jedlo komplet.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia