Irish stew

Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 18. marca 2015
Irish stew
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 ml
150 g
4 ks
5 strúčikov
200 g
100 g
200 g
1 l
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kúsky. Zeleninu nakrájame na kocky 2x2 cm, slaninu na drobné kocky. Vo veľkom kastróle zohrejeme olej, pridáme slaninu a opečieme ju.

  2. 2

    Postupne pridáme cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a jahňacie mäso. Dôkladne opečieme, ochutíme soľou a korením. Podlejeme horúcim vývarom a na miernom ohni dusíme asi hodinu.

  3. 3

    Po hodine pridáme pór, kel a zemiaky. Dusíme ďalšiu polhodinu. Na konci dochutíme a môžeme zahustiť nastrúhaným zemiakom.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Môžem potvrdiť, oplatí sa vyskúšať, je to vynikajúce. Ja mám trochu iný recept, pečie sa všetko spolu v rúre, vraj originál írsky. Miesto jahňaciny dávam baranie mäso a zjedia to aj takí, čo prisahajú že baraninu by v živote nikdy nejedli.

Pridaj komentár k receptu: