Irish stew
Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 18. marca 2015
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 18. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na väčšie kúsky. Zeleninu nakrájame na kocky 2x2 cm, slaninu na drobné kocky. Vo veľkom kastróle zohrejeme olej, pridáme slaninu a opečieme ju.
- 2
Postupne pridáme cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a jahňacie mäso. Dôkladne opečieme, ochutíme soľou a korením. Podlejeme horúcim vývarom a na miernom ohni dusíme asi hodinu.
- 3
Po hodine pridáme pór, kel a zemiaky. Dusíme ďalšiu polhodinu. Na konci dochutíme a môžeme zahustiť nastrúhaným zemiakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu