Kuracie závitky s orechovo-hruškovou plnkou

Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 8. novembra 2016
Kuracie závitky s orechovo-hruškovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
120 g
100 g vylúpané
2 ks stredne veľké
z 1/2 citróna

Postup

  1. 1

    Vylúpané vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky, opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Hrušky očistíme, nakrájame a namočíme do vody s citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

  2. 2

    Hrušky precedíme, opražíme a necháme vychladnúť. Kuracie prsia mierne naklepeme, okoreníme, posypeme nastrúhanou Nivou, naplníme opraženými orechmi a hruškami.

  3. 3

    Prsia zvinieme do závitkov, prípadne zviažeme kuchárskou niťou. Naukladáme do vymastenej nádoby, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.

Diskusia k receptu