Kuracie závitky s orechovo-hruškovou plnkou
Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 8. novembra 2016
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 8. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vylúpané vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky, opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Hrušky očistíme, nakrájame a namočíme do vody s citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
- 2
Hrušky precedíme, opražíme a necháme vychladnúť. Kuracie prsia mierne naklepeme, okoreníme, posypeme nastrúhanou Nivou, naplníme opraženými orechmi a hruškami.
- 3
Prsia zvinieme do závitkov, prípadne zviažeme kuchárskou niťou. Naukladáme do vymastenej nádoby, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu