Rybací boršč – neboršč

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 15. novembra 2011

Rozmýšľal som či vôbec zverejniť tento recept (skôr pokus), ale možno to niekoho bude inšpirovať. Objavil som v mrazničke 5 ks karasov (je Zobraziť celý popisRozmýšľal som či vôbec zverejniť tento recept (skôr pokus), ale možno to niekoho bude inšpirovať. Objavil som v mrazničke 5 ks karasov (je to kaprovitá sladkovodná ryba, kvalitou mäsa sa radí na spodné priečky) a padla otázka čo s nimi? Na „priamy“ konzum sa moc nehodia, pomazánka mi nešla na chuť, klasická rybacia fašírka neprešla v rodinnej rade a tak ma napadol boršč. Lenže boršč robievam z kvalitnejších rýb a hlavne z viac druhov, tak po chvíľke premýšľania vznikol boršč - neboršč

Suroviny





Postup

  1. 1

    V osolenej vode (keď sa nikto nedíval hodil som do nej aj kocku bujónu – halászle. Neznášam bujóny ale čo človek neurobí pre záchranu obeda) som uvaril karasov - stačí 10 min. Vývar som precedil a rybu nechal vychladnúť.

    Rybací boršč – neboršč - obrázok 1
  2. 2

    Pozháňal som čo sa dalo: cviklu, mrkvu, zeler, papriku, cibuľu... nič nepokazíte keď tam dáte akúkoľvek zeleninu (přiměřeně)

    Rybací boršč – neboršč - obrázok 2
  3. 3

    Nechal som osobitne udusiť kyslú kapustu. Zeleninu som zalial vývarom, pridal zeleninu a aby bol čím zahustiť, prihodil som aj dve hrste fazule a nechal variť. Keď bola zelenina uvarená, rozmixoval som ju na kašu a vlial ku kapuste.

    Rybací boršč – neboršč - obrázok 3
  4. 4

    Uvarenú rybu som vykostil, pomlel na jemnom mlynčeku, pridal dusenú cibuľu, korenie, soľ, 2 vajíčka, majorán a samozrejme čili, zahustil strúhankou a vytvaroval guľky o priemere cca 2 až 3 cm. Stačilo opražiť na oleji a mini fašírky boli hotové. Každý dostal z nich pár do taniera. Servíroval som to ako boršč – s lyžičkou smotany a chlebom. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek.

    Rybací boršč – neboršč - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
ešte som nejedla rybací boršč, zaujímavé
45678
@rybarkuchar , tak to si si dal riadnu prácu, jednoducho to nemohlo zle dopadnúť a isto boli stravníci spokojní.:-)
Myslím si, že tie vyprážané fašírky sú v boršči väčším zlom ako ten rybí bujón :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia