Maďarské teľacie stehno plnené cestovinami s kapustou
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlávkovú kapustu nastrúhame najemno a mierne osolíme. Niekoľko PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať na rozpálenom oleji, potom pridáme nastrúhanú kapustu. Okoreníme mletým korením, osolíme a ohrievame tak dlho, kým sa šťava nevyparí. Potom hotovú zmes vmiešame do vopred uvarených cestovín.
- 2
Príprava a plnenie mäsa: z teľacieho stehna narežeme 4 veľké plátky, dôkladne ich rozklepeme a rozprestrieme na ne rovnomerne cestoviny s kapustou. Mäso okolo náplne stočíme a pevne zviažeme motúzom. Stočený valček mäsa na povrchu osolíme, okoreníme a potrieme štipkou mletého cesnaku, potom obalíme v múke a dočervena opečieme na oleji.
- 3
V kastróle rozohrejeme paradajkový pretlak, zaprášime troškou múky a podlejeme vodou. Opečené mäsové závitky v tejto omáčke krátko podusíme. Podávame nakrájané na plátky, zaliate omáčkou a šťavou z pečeného mäsa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu