
Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

Kuřecí křídla po indicku
Křidýlka dáme na plech s pečícím papírem (nesolíme) a vložíme na 20 minut do rozpálené trouby...

Zemiaková polievka s parádnymi doplnkami
Upratoval som mrazák a čo „nekukám“!? Z celofánového vrecúška na mňa žmurká za poriadnu hrsť sušených, ...

Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...

Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...

Plnené jahňacie plece na kapuste dva chody
Podľa tohto receptu uvarime naraz dve jedla. Môžme ich rozdeliť na dve jedla. Ja som...

Chrumkavé kuracie nugetky
Chutné nugetky vhodné ako rýchly obed či pohostenie pre priateľov.

Vyprážané plnené vajcia
Tento recept je z mojej hlavy, keď mi na druhý deň, po veľkej noci zostali na...

Polievka - čo chladnička dala
Zostalo mi v chladnicke par sampinonov, kusok cukiny, zbytok hovadzieho mleteho masa a bolo...

Šalát z pangasia
Veľa je receptov na tresku šalát, tak som skúsil urobiť z pangasia. Je na nerozoznanie od...

Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom
Nie je to pisto presne podľa mojich predstáv, ale použil som čo obchody ponúkali. Mne...

Kuřecí galantina
Kuře vykostíme na plát, který přikryjeme folií a naklepeme. Osolíme a opepříme.

Nacatamal
Jedlo, ktoré ma korene v starej Mayskej kultúre, tradične pripravovane v Nikarague počas Vianoc, ...

Kalorická bomba z kuracej pečienky
Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť. Ale...

Medailónky s hnedou ryžou
Komerčný recept<br />Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

Vianočný kapor s orieškami
Vianočný kapor je neodmysliteľný na našom stole. Tento rok som ho naplnila jablčkami a posypala mletými...

Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

Alpské pirohy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a...

Krabí šalát
Suroviny nakrájame na kocky zamiešame pridáme biely jogurt a farmársky dresing dáme do chladničky odstať na pol...

Teľacie rezne v chrenovej omáčke
tento recept mám od môjho naj kamaráta s ktorým sa kamarátime už 42 rokov.

Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni
Túto pochúťku robievam rada, (recept mám z knižky viď. foto), lebo je málopracná, ...

Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

Frankfurtské párky
Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do...

Kurací rezeň obaľovaný v snehovom cestíčku
Kuracie rezne naklepeme, osolíme, posypeme drveným zeleným korením a obalíme v hladkej múke.

Španielský vtáčik á la Oldshatterhand
maso umyjeme a vyklepeme na vacsie platky, sol, piper z obidvoch stran, z jednej...

Bravčové v zeleninovej omáčke s kôprom
Bravčové mäso má veľmi rado akékoľvek omáčky, tak som mu dnes pripravil hustú, takmer ako...

Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.