Kuracia exotika s červeným grepom fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 18. júna 2013
Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept)
Foto: mariamka

Neviem, ako vy, ale ja väčšinou rozmýšľam, čo uvariť z toho, čo mám doma, asi to mám zakódované z detstva, keď sa vždy varilo Zobraziť celý popisNeviem, ako vy, ale ja väčšinou rozmýšľam, čo uvariť z toho, čo mám doma, asi to mám zakódované z detstva, keď sa vždy varilo úsporne. Dnes to ale bola riadna fuška, v chladničke grep a v mrazáku prsia... (okrem iného), niečo som pogúglila, niečo skombinovala a vyšlo to nad očakávanie.

Suroviny

Marináda:
1 ks
1 ČL
1 PL
3 strúčik
1 PL
2 PL
1 plátok
2 štipka
1 ks
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najväčšia fuška je očistiť ten grep, snažte sa vykrojiť všetky tie biele horké časti, ostatné jednoducho pridáme, zeler, zázvor postrúhame, cesnak prelisujeme, plátok citrónu pokrájame, všetko premiešame.

    Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsia umyjeme a pokrájame ako máme radi. Ja ich krájam na také hrubé hranoly a potom skríža cez vlákna na plátky. Šupneme k marináde ..

    Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    .. premiešame a necháme v chlade odležať aspoň pol hodinu. Medzitým vkladáme recept na Varechu :)

    Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom to už pôjde zfofra, takže môžeme si urobiť ryžu. Ja klasika, na olej trošku popražiť, osoliť, okoreniť, ja zvyknem hodiť zo dva-tri klinčeky, zaliať dvojnásobkom vody a nechať dusiť 18-20 min. Tu sa mi, neviem prečo, žiadala troška kurkumy. Nie nadarmo chodím na Varechu :)

    Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je čas na naše naložené prsíčka. Na panvici dobre rozpálime olivový olej. Pridáme prsia, snažte sa ich najskôr vydolovať z tej marinády a dobre poopekať. Následne pridáme zvyšnú marinádu a na plnom ohni im dáme zabrať. Nech vás ani nenapadne ubrať plyn, spočiatku sú vodnaté...

    Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    .. ale neskôr si to rozmyslia a pekne zredukujú. V závere som ochutila sójovkou, soľou aj medom, treba to skrátka vyvážiť.

    Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kým sa mäsko praží, môžete aj nemusíte si pripraviť šalát. Ja som stavila na osvedčenú slovenskú klasiku - paradajky, cibuľa, cesnak, citrón, MČK, soľ, cukor, olivový olej a kôpor.

    Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Netrvá to dlho a slovensko-indická kreácia je hotová a veľmi chutná, jemne horká, sladká aj pikantná, všeobecne, kuracina sa veľmi dobre znáša s ovocím. Nerobím to každý deň, ale raz začas prečo nie :)

    Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jarika
super,vyzera vynikajuco,idem ulozit a zajtra urcite urobim.diky za recept.
slavka2012
Paci sa mi tvoja marinada s grepmi, mam rada marinovane masa, su krehkejsie a stavnatejsie.KK
angast
Pekne si to skombinovala. Vyzerá to veľmo chutne. Má to šmrnc.
Tvoje recepty sú čim ďalej kreatívnejšie a chutnejšie. Zväčšuje sa ti počet fanúškov , pretože tvoje jedlá už majú chuť , sú jednoduché
a skladajú sa z vhodných surovín. Perfektné !!!
afataga
a ten zazvor a zeler si bola vyhrabat u susedov? :-) inak dobre si to skombinovala, vyzera to jedle :-) zabudla si na ruzovu :-)
marianne
....ved som Ti chcela uz rano napisat aka si ty kuzelnicka,ale nedalo sa,blokovane bolo...mne tam trosinku ten zeler zavadzia v kombinacii so zazvorom,obe su dost aromaticke,ale nejedla som,neviem,dost mozne,ze to bude vyborne...inak si to skombinovala vyborne.Mam sa co ucit,ty si taky experimentator,ani grep som este v kombi s masom nejedla,len pomaranc z citrus.plodov.Ja mam kombinaciu maso+ovocie rada...
marianne
....veru nie,len jablka,brusnice,pomarance,mozno hrusky uz si nespominam,kde....ja som strasny suchar co sa kombinacii tyka:-)))) ale uz sa lepsim,boli staznosti:-)))) ja osobne nemam rada prekombinovane jedla,max.3-5...ale ten moj, to je ine cislo:-))
mariamka
baby @afataga @marianne diky :)
vravim ze nie je ten recept tak celkom moj, trosku uradoval gugel, trosku youtube ale marinada je takmer autenticka az na ten zeler :)
@marianne ten zelerik bol krpaty asi ako pingpongova lopticka ved ho ani neni vidno v tej mise
@afataga :)) to mi rastie na balkone, :)) a tu ruzovu misticku nevidis ? :))
marianne
...aj kludne ako futbalova lopta @mariamka ,mna sa Ty nedrz:-)) by si dopadla....:-)) mas to perfektne:-)
mariamka
tiginko presne tak :)) napisala som sice "cerveny" ale guglila som "pink" :)
mariamka
misticky je skoda, este sa zide,, a tusim to mam od babky, tak to nesmiem aj keby ma mykalo :)
elixir
@mariamka , exótka :) týmto si ma dostala, takéto ovocno-mäskové kombinácie môžem a aj vyskúšam.
janger
@mariamka , taketo vymyslene recepty byvaju vacsinou velmi chutne. Kolkokrat potom aj banujem, ze som si nezapisala, co som vsetko do toho dala. Aj tebe sa toto dobre podarilo :-).
salinka
Rok čakal tento tvoj experiment, kým príde na rad. Veľmi ma zaujímalo, ako táto kombinácia môže chutiť. Takže bolo to výborné, znova niečo nové a takí sme boli horliví do koštovania, že som to nestihla odfotiť:-) Ďakujem.... no vidíš, aj takto vznikajú recepty, čo sa budú uchovávať:-)
mariamka
@salinka tak bod minus, ze nie je to foto :)) ale inak som v siedmom nebi a mas varecku odvahy za vyskusanie aj zhodnotenie, a mi aj prislo celkom dobre precitat tu diskusiu a spomenut na "stare dobre casy" ,, hlavne som rada, ze chutilo, to je prvorade, dakujem :)
eviana
@mariamka , tak tomuto hovorím kreativita :) Ďakujem @salinecka , že si mi recept vytiahla na svetlo sveta. Určite vyskúšam, @mariamka , toto si vymyslela priam šalamúnsky, veľmi chválim :)
salinka
@mariamka , lenže kým som sa zbadala, boli už poloprázdne taniere....to sa už nedalo vyaranžovať na peknú fotku:-) A tie "staré časy" sú už asi preč, nejako sa nám to zopsulo:-)
@evianka a mimochodom, tebe som vychválila tvoju jahôdkovú tortu, ani si nezbadala:-))) Ale mám ešte veľa receptov od teba zameškaných. Varíš a pečieš tempom diabla:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia