Foto: mariamka
Neviem, ako vy, ale ja väčšinou rozmýšľam, čo uvariť z toho, čo mám doma, asi to mám zakódované z detstva, keď sa vždy varilo Zobraziť celý popisNeviem, ako vy, ale ja väčšinou rozmýšľam, čo uvariť z toho, čo mám doma, asi to mám zakódované z detstva, keď sa vždy varilo úsporne. Dnes to ale bola riadna fuška, v chladničke grep a v mrazáku prsia... (okrem iného), niečo som pogúglila, niečo skombinovala a vyšlo to nad očakávanie.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Najväčšia fuška je očistiť ten grep, snažte sa vykrojiť všetky tie biele horké časti, ostatné jednoducho pridáme, zeler, zázvor postrúhame, cesnak prelisujeme, plátok citrónu pokrájame, všetko premiešame.
-
3
Kuracie prsia umyjeme a pokrájame ako máme radi. Ja ich krájam na také hrubé hranoly a potom skríža cez vlákna na plátky. Šupneme k marináde ..
-
4
.. premiešame a necháme v chlade odležať aspoň pol hodinu. Medzitým vkladáme recept na Varechu :)
-
5
Potom to už pôjde zfofra, takže môžeme si urobiť ryžu. Ja klasika, na olej trošku popražiť, osoliť, okoreniť, ja zvyknem hodiť zo dva-tri klinčeky, zaliať dvojnásobkom vody a nechať dusiť 18-20 min. Tu sa mi, neviem prečo, žiadala troška kurkumy. Nie nadarmo chodím na Varechu :)
-
6
Je čas na naše naložené prsíčka. Na panvici dobre rozpálime olivový olej. Pridáme prsia, snažte sa ich najskôr vydolovať z tej marinády a dobre poopekať. Následne pridáme zvyšnú marinádu a na plnom ohni im dáme zabrať. Nech vás ani nenapadne ubrať plyn, spočiatku sú vodnaté...
-
7
.. ale neskôr si to rozmyslia a pekne zredukujú. V závere som ochutila sójovkou, soľou aj medom, treba to skrátka vyvážiť.
-
8
Kým sa mäsko praží, môžete aj nemusíte si pripraviť šalát. Ja som stavila na osvedčenú slovenskú klasiku - paradajky, cibuľa, cesnak, citrón, MČK, soľ, cukor, olivový olej a kôpor.
-
9
Netrvá to dlho a slovensko-indická kreácia je hotová a veľmi chutná, jemne horká, sladká aj pikantná, všeobecne, kuracina sa veľmi dobre znáša s ovocím. Nerobím to každý deň, ale raz začas prečo nie :)
Tvoje recepty sú čim ďalej kreatívnejšie a chutnejšie. Zväčšuje sa ti počet fanúškov , pretože tvoje jedlá už majú chuť , sú jednoduché
a skladajú sa z vhodných surovín. Perfektné !!!
@izabella929
@jarika
@slavka2012
@tiginko
@angast
tesi ma to velmi a slubujem, ze sa budem snazit aj nadalej :))
vravim ze nie je ten recept tak celkom moj, trosku uradoval gugel, trosku youtube ale marinada je takmer autenticka az na ten zeler :)
@marianne ten zelerik bol krpaty asi ako pingpongova lopticka ved ho ani neni vidno v tej mise
@afataga :)) to mi rastie na balkone, :)) a tu ruzovu misticku nevidis ? :))
@evianka a mimochodom, tebe som vychválila tvoju jahôdkovú tortu, ani si nezbadala:-))) Ale mám ešte veľa receptov od teba zameškaných. Varíš a pečieš tempom diabla:-)