8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kura si naporcujem, stiahnem z kože, umyjem a osuším. Zemiaky očistím, nakrájam na plátky hrubé cca. 0,5 cm. Cibuľu očisím a nakrájam na tenké plátky. Nivu si nahrubo nastrúham
- 2
Zapekaciu misu vytriem máslom a postupne rozložím suroviny. Najskôr cibuľu, potom zemiaky - osoliť a okoreniť. Na zemiaky rozlomíž kuracie mäso, ktoré najskôr z oboch strán osolím a potom posypem grilovacím korením. Na mäso rozložím nastrúhanú nivu a celé zalejem kyslou smotanou.
- 3
Pri solené mäsa zohľadnite slanosť nivy. Celú misu vložím do predhriatej rúry a pečiem pri 200 C cca 40 až 50 minút
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
určite zopakujem :-)) ďakujem....