Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, ...
Bravčové rebierka na karameli
Dnes oddychový obed. domáce bravčové rebierka na karameli.
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.
Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi
Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou
Steaky ochutíme zmesou drveného korenia , soli, oleja a necháme odležať. Grilujeme na vrúbkovanej panvici, stredne...
Nátierka tonno e pomodoro
umyjeme a pokrájame cibulku . otvoríme konzervu s tuniakom a vylejeme z nej šťavu
Kachní prsa s brusinkami
Kůži na prsou nařežeme na mřížku, vetřeme do ní sůl a pepř, prsa osolíme a...
Plnená šunka
Je to taká dobrá pochúťka. Recept je náročnejší na čas, ale výroba je jednoduchá...
Slimáčiky s hubovou nátierkou
Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové...
Platesy s cukinou z mikrovlnky
V Holandsku nam je zdoraznovane, ze by sme mali dvakrat do tyzdna jest rybu, z...
Stomna kebab
Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou,...
Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca
Dobre umytého kapra naporcujeme na podkovičky a dáme do mlieka odležať aspoň na 1 hodinu - takto...
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...
Sopa criolla
V hrnci s olejom prudko osmažíme roštenku nakrájanú na kocky, pridáme cibuľu nakrájanú na malé kocky,...
Maďarské teľacie stehno plnené cestovinami s kapustou
Hlávkovú kapustu nastrúhame najemno a mierne osolíme. Niekoľko PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať na rozpálenom oleji,...
Hniezda z bravčových kotliet a syra
Tady ten receptík jsem kdysi našla v týdeníku Horník a dodnes je to oblíbené jídlo celé rodiny....
Quinoový šalát s maslovou rybou
Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi...
Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou
Marinádu pripravíme tak, že rozmixujeme všetky ingrediencie.
Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...
Kurča na soli
Je to jednoduchý recept. Robievam ho dosť často aj teraz som si ho spravil. Chuť...
Bravčové na pive
Do mäsa vtrieme soľ, korenie, práškový cukor a roztlačený cesnak. Mäso vložíme do menšej nádoby a necháme...
Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...
Baraní paprikáš
Mäso očistíme a oparíme slanou octovou vodou. Potom ho dobre poumývame v studenej vode. Nakrájame...
Domáce bravčové rebierko na červenom víne
Dnes som na obed urobila domáce bravčové rebierko na červenom víne. všetky použité suroviny sú domáce....
Úhor na masle
Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral...
Kapustové fašírky
Očistenú kapustu posekáme nadrobno, osolíme a udusíme. Pridáme posekanú salámu, vajcia, soľ a...
Paté z jabĺk a teľacej pečene
Teľaciu pečeň očistíme od žiliek a blán a nakrájame ju na pásiky. Na oleji speníme polovicu...
Kuracia panvička s tekvicou
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na...
Chuťovky na ihle
Chutia podobne ako španielske vtáčiky len su menšie a keďže su napychnuté na špici nerozlezú sa:)........
Prasiatka
Tento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v...