Foto: damisa
Veľkonočná buchta s mäsovou plnkou, ktorú možno obmieňať na rôzne spôsoby, na slano aj na sladko.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
80 g alebo maslo |
|
15 g |
|
1 čl |
|
100 ml |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
plnka: | |
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky väčšie |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások s mlieka a kvasníc s trochou cukru, preosiatu múku dáme do misy, pridáme soľ, vajce , rozpustenú heru a kvások a podľa potreby pridáme aj mlieko ak treba a vymiesime polotuhé cesto. Necháme vykysnúť 50 minút.
- 2
Pomleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme pečivo namočené v mlieku, vajce, rozotretý cesnak a všetko dobre premiešame./ Do plnky môžeme pridať aj mleté údené mäso a koreniny podľa vlastnej chuti./
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti, jednu rozvaľkáme do kruhu na veľkosť tortovej formy a z druhých dvoch urobíme šúlce a urobíme vrkoče - tiež môžeme dať plnku aj do vrkočov a to tak, že ich rozvaľkáme a stočíme a potom robíme vrkoč.
- 4
a uložíme do formy na papier na pečenie
- 5
Plnku dáme do stredu a cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom
- 6
a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. cca 40 minút. Upečený pletenec ozdobíme v strede vajíčkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu