Vyprážaný losos
Vyprážaný losos

Losos v pivnom cestíčku na hráškovom pyré

George Kostka
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 8. júla 2020
Losos v pivnom cestíčku na hráškovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
 (na obalenie)
Na pivné cestíčko:
2 ks
300 g
200 ml
Zemiaky:
4 ks uvarené v šupke
50 g
Hráškové pyré:
400 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cestíčko zmiešame vajcia, múku, pivo a kurkumu do hladkej hmoty.

  2. 2

    Lososa nakrájame na pozdĺžne pásiky, dochutíme soľou a korením. Obalíme v múke, ponoríme do pivného cestíčka a následne vyprážame na panvici v hlbokom oleji.

  3. 3

    Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a nakrájame na pásiky, jemne osmažíme na masle a dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Hráškové pyré: Hrášok osmažíme na masle a pridáme smotanu, soľ a korenie a následne rozmixujeme dohladka v kuchynskom robote.

  5. 5

    Na stred taniera naservírujeme hráškové pyré. Pridáme zemiaky na masle a poukladáme lososové kúsky. Podávame s citrónom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre