Losos v pivnom cestíčku na hráškovom pyré
George Kostka
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 8. júla 2020
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 8. júla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 600 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| (na obalenie) |
|
| Na pivné cestíčko: | |
| 2 ks |
|
| 300 g |
|
|
|
|
| 200 ml |
|
| Zemiaky: | |
| 4 ks uvarené v šupke |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Hráškové pyré: | |
| 400 g |
|
|
|
|
| 200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na cestíčko zmiešame vajcia, múku, pivo a kurkumu do hladkej hmoty.
- 2
Lososa nakrájame na pozdĺžne pásiky, dochutíme soľou a korením. Obalíme v múke, ponoríme do pivného cestíčka a následne vyprážame na panvici v hlbokom oleji.
- 3
Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a nakrájame na pásiky, jemne osmažíme na masle a dochutíme soľou a korením.
- 4
Hráškové pyré: Hrášok osmažíme na masle a pridáme smotanu, soľ a korenie a následne rozmixujeme dohladka v kuchynskom robote.
- 5
Na stred taniera naservírujeme hráškové pyré. Pridáme zemiaky na masle a poukladáme lososové kúsky. Podávame s citrónom.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu