
Mušle v omáčke – buzara
Mušle očistíme a opláchneme, vložíme do horúceho oleja a dobre ich premiešame. Keď sa otvoria, pridáme cesnak a...

Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...

Zapečený pangasius s hráškom
Očistené a umyté zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Pridala som aj mrkvu.

Loptičková polievka
Tentokrát nám Jozef Mak a Naďa Lazarová pripravili výdatnú zeleninovú polievku s mäsovými guľkami, ktorá zahreje,...

Diétna fašírko - placka
Veľká mňamka ... . Toto jedlo som včera vymyslela spôsobom "čo chladnička dá" a...

Letný šalát
Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú...

Plnený židovský husací krk
Tento recept som našla vo výpiskoch mojej mamy, ktorá ho získala od židov a teda je...

Zemiakové placky na oškvarkoch s kyslou kapustou
Bramboráky (vošouchy, kramfleky...a i jiné, krajové názvy) se dělají ze syrových brambor....

Mexické kuracie prsíčka
Kuracie prsia nakrájame na väčšie plátky osolíme a okoreníme. V kastroliku rozohrejeme olej, pridame na...

Paté z jabĺk a teľacej pečene
Teľaciu pečeň očistíme od žiliek a blán a nakrájame ju na pásiky. Na oleji speníme polovicu...

Slovenská Smörgåstårta
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.

Kurací závin s hubami a semienkami
Z kuracích pŕs urobíme rovnaké plátky, ktoré osolíme. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že...

Vývar Falošník
Táto polievka je málo lipidická a teda diétna, zároveň aj úsporná v zmysle energií. Pokiaľ...

Chrumkavý losos, paštrnákový crème a sauce vierge
Tento recept vyzerá komplikovane a pritom je naozaj jednoduchý a veľmi, veľmi chutný. Dokonca aj...

Krabí šalát s tofu syrom
Tofu doma jedávam iba sama, tak som ho skúsila pridať do šalátu a tam sa ujal...

Hovädzie zvitky s zelerom, ananásom a zázvorom
Zohnal som hovädzie zadné rezne . Pôvodne som chcel uvariť španielskych vtáčkov. No som si...

Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh
Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh....

Tagliolini al nero di seppia
Dostal som jednoducho chuť na niečo fajnové :) Tento recept je náročnejší na rýchlosť a koordináciu...

Kurací plnený rezeň
Kuracie rezne naklepeme na tenké pláty, aby boli čo najväčšie, ale aby sa mäso netrhalo....

Huspenina
Veľmi milujem toto jedlo, ale len ak mám domáce suroviny. Keďže som dostala od susedkinho...

Kuracia panvička s tekvicou
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na...

Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, ku ktorému pridáme med a miešame, aby sa príliš neskaramelizoval...

Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú,...

Kuracia roláda
Tento recept pripravoval môj manžel. Je to kuchár samouk a nikdy nepoužíva kuchársku knihu. Nuž...

Plnená butternut tekvica
Jeseň je čas tekvíc. Mnohí zvykneme variť s Hokkaido tekvicou, avšak Butternut tekvica má takú...

Sopa criolla
V hrnci s olejom prudko osmažíme roštenku nakrájanú na kocky, pridáme cibuľu nakrájanú na malé kocky,...

Zubáč Valentín
Naša vychutnávka na Valentína. Mal som malo zubáča, boli to len také pláty, štyri...

Filety z tresky na kôprovej omáčke
Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný...

Huspenina s kyslou cibuľou a praclíkom
V studenej vode umyjeme bravčové koleno, paprčky a kože. Dáme ich variť do studenej vody a privedieme...