Zemiaky plnené jaternicou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. novembra 2012

U nás obľúbené jedlo, lebo si všetko rýchlo pripravím, zapečiem a už aj je obed na stole. Jaternice máme vlastné, stačí vybrať z mrazničky, Zobraziť celý popisU nás obľúbené jedlo, lebo si všetko rýchlo pripravím, zapečiem a už aj je obed na stole. Jaternice máme vlastné, stačí vybrať z mrazničky, zemiaky mám svoje v pivnici, zaváraniny v komore takže urobím ,,ťap,, a môžme obedovať....

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 menší kus domáca
2 ks veľké
2 ks uvarené na tvrdo
štipka
30 g domáca
2 ks




Postup

  1. 1

    Jaternicu som si vybrala z mrazničky...

    Zemiaky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravila som si 2 veľké zemiaky...

    Zemiaky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne som zemiaky kefou vydrhla a dala variť v šupke...uvarené, nechala vychladiť a potom som do nich vydlabala otvor pre jaternicu..klobáska sa mi uvarila v kapustnici...

    Zemiaky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do vydlabaných zemiakov som odrezala jaternicu na mieru...zemiaky nesolím, lebo vo vode , kde sa varili bola soľ...nemastím otvor, lebo jaternica pustí svoju masť...urobila som do jaterníc zárezy, aby sa lepšie prepiekli...

    Zemiaky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotové som vložila do zapekacej misy...výkrojky zo zemiakov som uložila tiež do misy a posypala som ich celou rascou..tie máme najradšej, lebú sú chrumkavé..Trúbu som nechala vyhriať na 200 st. a zapekali sa 30 min..

    Zemiaky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upečené som uložila na taniere a ozdobila klobáskou a varenými vajíčkami...robila som 2 verzie...obložené vajíčkom a obložené klobáskou...vyberte si, ktorá sa vám lepšie páči...nám chutili oboje...dobrú chuť..

    Zemiaky plnené jaternicou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

rea1
ahaho, aký nápad. len ja by som do tých zemiakov jaternicu vytlačila, teda naložila tam hromádku plnky bez črievka. toto rozhodne skúsim, páči sa mi to. s kyslou kapustou alebo čalamádou. :-))
radulienka
Krásny recept, ja by som to tiež vylačila, alebo jaterničku rozrezala, ale aj tak je to fajn, vďaka za inšpiráciu...
izabella929
@real1 ,mohla som to zbaviť črievka,ale som videla taký recept a nebolo vidieť,čo to je..takto je zrejmé,že jaternica...ale črievko som po centimetroch narezala,prepieklo sa...dík za komentár.-)
frezia68
Jej,aký pekný a lákavý tanier.A máš pravdu,stačí črievko nakrájať...máš fantáziu :-)
tatranka
Lákavé papkanie.Toľko dobrôt po kope.No myslím,že by sme si vedeli pochutnať,ale už zo strachom, na myšlienku,že z toho bude žlčnikový záchvat.
Ale ako sa vraví: Kto sa bojí nech nejde do lesa. A ja by som veru do toho lesa šla...a dala si z toho tvojho taniera.
izabella929
@tatranka ,Martička nebolo by ti zle, sú to všetko iba domáce suroviny, jaternica, zemiaky, vajíčka , klobáska aj obloha všetko domáce bez chémie.. za tým výborné domáce vínko..všetko iba na zdravie.-)) teším sa, že sa ti to páči a ďakujem pekne za milý komentár.-)
medovnicek
nepoznám, ale recept sa mi pozdáva, už som si ho odložila na vyskúšanie
marijanka712
tak toto je skutočne dobrotka , ktorá mi rozvoniava až tu , dala by som si z takej dobrej zabíjačky ,Izka mne ostalo len slintanie a tebe prejem dobrú chuť
evicka63
dobrý nápad už je v KK a žlčník sem tam ale aj lekári musia niečo robiť nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia