Foto: izabella929
U nás obľúbené jedlo, lebo si všetko rýchlo pripravím, zapečiem a už aj je obed na stole. Jaternice máme vlastné, stačí vybrať z mrazničky, Zobraziť celý popisU nás obľúbené jedlo, lebo si všetko rýchlo pripravím, zapečiem a už aj je obed na stole. Jaternice máme vlastné, stačí vybrať z mrazničky, zemiaky mám svoje v pivnici, zaváraniny v komore takže urobím ,,ťap,, a môžme obedovať....
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Jaternicu som si vybrala z mrazničky...
-
2
pripravila som si 2 veľké zemiaky...
-
3
Poriadne som zemiaky kefou vydrhla a dala variť v šupke...uvarené, nechala vychladiť a potom som do nich vydlabala otvor pre jaternicu..klobáska sa mi uvarila v kapustnici...
-
4
do vydlabaných zemiakov som odrezala jaternicu na mieru...zemiaky nesolím, lebo vo vode , kde sa varili bola soľ...nemastím otvor, lebo jaternica pustí svoju masť...urobila som do jaterníc zárezy, aby sa lepšie prepiekli...
-
5
hotové som vložila do zapekacej misy...výkrojky zo zemiakov som uložila tiež do misy a posypala som ich celou rascou..tie máme najradšej, lebú sú chrumkavé..Trúbu som nechala vyhriať na 200 st. a zapekali sa 30 min..
-
6
upečené som uložila na taniere a ozdobila klobáskou a varenými vajíčkami...robila som 2 verzie...obložené vajíčkom a obložené klobáskou...vyberte si, ktorá sa vám lepšie páči...nám chutili oboje...dobrú chuť..
Ale ako sa vraví: Kto sa bojí nech nejde do lesa. A ja by som veru do toho lesa šla...a dala si z toho tvojho taniera.