Jahňací šašlík s kvasenou zeleninou

Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 21. júna 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňací šašlík s kvasenou zeleninouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava
8-10 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Opracované mäso nakrájame na väčšie kusy a vložíme do marinády z kyslej smotany, nahrubo nakrájanej cibule, lisovaného cesnaku, rozmarínu a mletého čierneho korenia. Takto naložené mäso necháme aspoň 24 hodín odstáť.

  2. 2

    Kvasená zelenina je samostatná kapitola pri grilovaní, je to jeho neoddeliteľná súčasť a treba tomu venovať čas a pozornosť. Uhorky umyjeme odrežeme končeky a na krajoch pozarezávame. Pripravené uhorky postupne ukladáme do fľaše a prekladáme kôprom, ríbezľovým listom a cesnakom. Zo soli, korenia, horčičných semiačok pripravíme nálev, ktorým uhorky zalejeme až po vrch, zaťažíme drevom a necháme približne dva týždne odstáť. Počas kvasenia odoberáme z povrchu pleseň.

  3. 3

    Kapustu nakladáme do kameninového súdka. Dôležité je ju dobre vymiešať so soľou a mrkvou, natlačiť do suda, dobre zaťažiť a nechať odstáť. Ak máme pripravenú pahrebu, môžeme ponapichovať mäso a cibuľu. Pri grilovaní na uhlíkoch nie je žiaduci oheň, aby mäso a cibuľa nehoreli. Ražne pomaly otáčame, aby sa opiekli so všetkých strán.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist