Jahňací šašlík s kvasenou zeleninou

Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 21. júna 2016
Jahňací šašlík s kvasenou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g
200 g
200 g
Kvasená zelenina:
1 kg
100 g
1 kg
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Opracované mäso nakrájame na väčšie kusy a vložíme do marinády z kyslej smotany, nahrubo nakrájanej cibule, lisovaného cesnaku, rozmarínu a mletého čierneho korenia. Takto naložené mäso necháme aspoň 24 hodín odstáť.

  2. 2

    Kvasená zelenina je samostatná kapitola pri grilovaní, je to jeho neoddeliteľná súčasť a treba tomu venovať čas a pozornosť. Uhorky umyjeme odrežeme končeky a na krajoch pozarezávame. Pripravené uhorky postupne ukladáme do fľaše a prekladáme kôprom, ríbezľovým listom a cesnakom. Zo soli, korenia, horčičných semiačok pripravíme nálev, ktorým uhorky zalejeme až po vrch, zaťažíme drevom a necháme približne dva týždne odstáť. Počas kvasenia odoberáme z povrchu pleseň.

  3. 3

    Kapustu nakladáme do kameninového súdka. Dôležité je ju dobre vymiešať so soľou a mrkvou, natlačiť do suda, dobre zaťažiť a nechať odstáť. Ak máme pripravenú pahrebu, môžeme ponapichovať mäso a cibuľu. Pri grilovaní na uhlíkoch nie je žiaduci oheň, aby mäso a cibuľa nehoreli. Ražne pomaly otáčame, aby sa opiekli so všetkých strán.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
V tomto pripade je mliecne kvasenie ako kapusta.Ten biely povlak by nemala byt pliesen a ak sa to vola pliesen tak by nemala byt skodliva.Zelenina by sa mala
V tomto pripade je mliecne kvasenie ako kapusta.Ten biely povlak by nemala byt pliesen a ak sa to vola pliesen tak by nemala byt skodliva.Zelenina by sa mala

Pridaj komentár k receptu: