Šalát s hroznom, jogurtom a mäsom

martinis - fotkamartinis, 24. júla 2013
Šalát s hroznom, jogurtom a mäsom
Foto: martinis

Ďalšia dnešná kombinácia kuracieho mäsa a ovocia, tentokrát hrozna. Trocha šalátu, štvrťka citrónu, jogurt na osvieženie a jednoduchá zálievka sú istotou nezvyčajného, mimoriadne osviežujúceho Zobraziť celý popisĎalšia dnešná kombinácia kuracieho mäsa a ovocia, tentokrát hrozna. Trocha šalátu, štvrťka citrónu, jogurt na osvieženie a jednoduchá zálievka sú istotou nezvyčajného, mimoriadne osviežujúceho zážitku :)

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

plátok
 iné výrazné korenie
2 PL + na mäso
hrsť
hrsť
hrsť
1/4 ks
na preliatie
KL




Postup

  1. 1

    Najprv pripravme mäso, aby stihlo vychladnúť : opäť kúsok kuraciny - opláchneme, osolíme, okoreníme a pridáme výraznejšie korenie, napríklad kurkumu. Upečieme, udusíme, ugrilujeme - absolútne na tom nezáleží, potrebujeme dostať mäso, ktoré bude mäkké a šťavnaté a bude sa dať ľahko krájať.

  2. 2

    Do misy dáme za hrsť miešaného šalátu a polovice umytých a poprekrajovaných bobuliek hrozna. Pre väčšiu pestrosť padne vhod kombinácia tmavého aj svetlého :)

  3. 3

    Na zálievku zmiešame dve lyžice olivového oleja, malú lyžičku balzamového octu, štipku soli a čierneho korenia. Vymiešame a nalejeme na šalát, pretrasieme.

  4. 4

    Na šalát uložíme na plátky pokrájané mäso, prelejeme trochou jogurtu a odporúčam podávať so štvrťkou citrónu, aby si každý mohol šalát dochutiť podľa vlastného gusta. Môžeme posypať aj čiernym korením, doložiť petržlenom a podávať dobre vychladené ;-)

    Šalát s hroznom, jogurtom a mäsom - obrázok 4
  5. 5

    Nikdy by som nepovedal, že takáto kombinácia môže byť taká osviežujúca, až pokým som to sám nevyskúšal. Šťavnaté hrozno a mäso, výrazná kurkuma a balzamiko, osviežujúci citrón a jogurt - exotické kuchyne skrátka vedia, ako na vec. Na blízke horúce dni šalát ako stvorený ! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia