Cesnakové guľky

fiby - fotkafiby, 29. októbra 2011

Toto jedlo som vyčítala z časopisu a je veľmi chutné.

6-7
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5   ks stredne veľké
3  strúčiky
100 g
 trochu
1
250 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky postrúhame a necháme chvíľu postáť. Prebytočnú vodu zlejeme, pridáme múku, prelisovaný cesnak, vajce, korenie, soľ a nadrobno posekané údené mäso. Dobre premiešame a pomúčenými rukami formujeme malé guľky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich prepláchneme teplou vodou. Na taniery posypeme vyškvarenou slaninkou a postrúhaným syrom.

Diskusia k receptu

jjanosik
Na Helpe ich volali jednoducho gulky s masom. Vynikajuci recept, aj ked gulky robievam uz "od oka" receptik si odkladam.
3sandra3
fíííha,,,žeby som vyskúšala??? ..môže to chutiť veľmi dobre
sovka62
Takéto zo surových zemiakov nepoznám, ale ukladám a vyskúšam.
enss
Pre zdravo sa stravujúcich si ich viem predstaviť aj bez údeného mäsa, po uvarení posypané opraženou cibuľkou.
bozulka
Fiby, rada ti pošlem ten recept len neviem kam.Môj kontakt mám v Profile
enuska82
ja ich robievam trochu ináč po uvarení sa vôbec nepreplachujú práve naopak z toho vývaru v nich nechávam sú šťavnatejšie a zapražím slaninkou (aj s vyškvarenou masťou)
mijaita
Testo na chlupate knedliky obohacene cesnekem a uzenym. nakonec proc ne, ze jo :-) U nas se podavaji jako priloha k zeli a uzenemu. bez cesneku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia