Pečený bôčik s tvarohovou knedľou

Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 18. júna 2012
Pečený bôčik s tvarohovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800 g
300 g
5 strúčikov
800 g
1 KL
1 kl, nakrájaná
Tvarohová knedľa:
500 g
3 ks
1 ks
250 g
štipka
2 pl




Postup

  1. 1

    Bôčik necháme v celku, nasolíme a nakoreníme a votrieme cesnak. Na plech dáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Na 10 minút dáme do rozohriatej rúry na 200 0C a potom znížime teplotu na 80 0C a pečieme až sedem hodín.

  2. 2

    Na roztopený tuk vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu, cukor a pokrájanú kapustu. Osolíme, posypeme rascou a polejeme lyžicou octu. Pomiešame, prikryjeme a pomaly dusíme asi pol hodiny. Zásadne nepodlievame. Aby sa kapusta nepripálila, častejšie pomiešame a dusíme pomaly na miernom ohni. Dusená kapusta má byť krehká, bez šťavy, sladkokyslá, s príchuťou cibule a rasce.

  3. 3

    Tvarohová knedľa: Rožky nakrájame a zmiešame s vajcami, tvarohom, krupicou a dochutíme. Namiesto tvarohu môžeme použiť ricottu. Pomocou fólie vytvarujeme knedle a varíme asi 25 minút.

Diskusia k receptu

enss
Ja skaramelizujem med a do kapusty nedávam ocot, ale pomarančovú a citrónovú šťavu. Sedem hodín pri nízkej teplote pečený bôčik môže byť extra chutný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia