Pečený bôčik s tvarohovou knedľou
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 18. júna 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
800 g |
|
300 g |
|
5 strúčikov |
|
|
|
|
|
800 g |
|
1 KL |
|
1 kl, nakrájaná |
|
|
|
|
|
Tvarohová knedľa: | |
500 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
štipka |
|
2 pl |
|
Postup
-
1
Bôčik necháme v celku, nasolíme a nakoreníme a votrieme cesnak. Na plech dáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Na 10 minút dáme do rozohriatej rúry na 200 0C a potom znížime teplotu na 80 0C a pečieme až sedem hodín.
- 2
Na roztopený tuk vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu, cukor a pokrájanú kapustu. Osolíme, posypeme rascou a polejeme lyžicou octu. Pomiešame, prikryjeme a pomaly dusíme asi pol hodiny. Zásadne nepodlievame. Aby sa kapusta nepripálila, častejšie pomiešame a dusíme pomaly na miernom ohni. Dusená kapusta má byť krehká, bez šťavy, sladkokyslá, s príchuťou cibule a rasce.
- 3
Tvarohová knedľa: Rožky nakrájame a zmiešame s vajcami, tvarohom, krupicou a dochutíme. Namiesto tvarohu môžeme použiť ricottu. Pomocou fólie vytvarujeme knedle a varíme asi 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu