Grilovaný zubáč s fenyklovým pyré
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 26. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
4 ks (po 120 g) |
|
1 ks, čerstvý |
|
2 ks |
|
2 ks stredne veľké typu C |
|
2 dl |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
100 g |
|
na opečenie zubáča |
|
100 g |
|
1 ks malá |
|
80 ml alebo olivový |
|
Postup
-
1
Filety zubáča dočistíme od kostičiek a odstránime plutvy, kožu jemne narežeme. Nakrájané zemiaky spolu s očisteným, hlúbu zbaveným a nakrájaným feniklom zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka.
- 2
Pomaranč ošúpeme a vyfiletujeme, aby sme sa zbavili všetkých šupiek. Všetku šťavu z pomaranča zachytávame. Biele víno spolu s pomarančovou šťavou a cukrom necháme zovrieť a zľahka zredukujeme na polovicu objemu, pridáme varené scedené zemiaky a fenikel, maslo, soľ. Mixujeme na hladkú kašu. Odložíme bokom.
- 3
Chorizo nakrájané na drobné kocky si opražíme do chrumkava a vyberieme z vytopeného tuku, v tomto opražíme nakrájanú cibuľku do sklovita, zalejeme octom a vývarom, necháme poriadne prejsť varom. Mixujeme ponorným mixérom, až kým nedosiahneme hladkú konzistenciu a postupne prilievame sezamový olej. Vzniknutú emulziu ochutíme soľou, korením a pridáme do nej chrumkavé kocky choriza. Na panvici s rozohriatym olejom opečieme filety zubáča do chrumkava.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu