Kuracie prsia v kelovom závine
Marek Karaka
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 2. júla 2010
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 2. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Kelové listy jemne obvaríme v slanej vode. Kuracie prsia ochutené soľou a korením zabalíme do kelových listov za pomoci potravinárskej fólie. Takto ich varíme na pare približne 25 – 35 minút (podľa hrúbky roliek).
- 2
Po uvarení konce zrežeme, odstránime fóliu a šikmo prekrojíme. Podávame s cícerovým pyré.
- 3
Cícerové pyré: cícer namočíme na noc do studenej vody, ráno ho zlejeme a prepláchneme. Varíme ho v osolenej vode až do rozvarenia. Uvarený cícer rozmixujeme s maslom na pyré (môžeme dosoliť alebo dokoreniť).
- 4
NÁŠ TIP: Cícer je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje tiež množstvo zinku, kyseliny listovej, proteínov, a najmä karbohydrátov vhodných pre ľudí s cukrovkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu