Kuracie prsia v kelovom závine

Marek Karaka
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 2. júla 2010
Kuracie prsia v kelovom závine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400-500 g
4 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Kelové listy jemne obvaríme v slanej vode. Kuracie prsia ochutené soľou a korením zabalíme do kelových listov za pomoci potravinárskej fólie. Takto ich varíme na pare približne 25 – 35 minút (podľa hrúbky roliek).

  2. 2

    Po uvarení konce zrežeme, odstránime fóliu a šikmo prekrojíme. Podávame s cícerovým pyré.

  3. 3

    Cícerové pyré: cícer namočíme na noc do studenej vody, ráno ho zlejeme a prepláchneme. Varíme ho v osolenej vode až do rozvarenia. Uvarený cícer rozmixujeme s maslom na pyré (môžeme dosoliť alebo dokoreniť).

  4. 4

    NÁŠ TIP: Cícer je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje tiež množstvo zinku, kyseliny listovej, proteínov, a najmä karbohydrátov vhodných pre ľudí s cukrovkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia