Foto: elixir
Korenisto-sladký ľahký šalát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Šalát: | |
1 ks (menší) |
|
0,5 ks |
|
3 ks |
|
0,5 ks |
|
1 ks (väčší) |
|
(za hrsť) |
|
1 PL |
|
Zálievka: | |
100 ml |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 ml (podľa chuti) |
|
3 ČL |
|
|
|
|
|
Mäso: | |
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL (alebo olej) |
|
Postup
-
1
Šalát: Rímsky aj rosso šalát umyjeme a nakrájame na menšie časti. Cibuľku očistíme, nakrájame na kolieska a pridáme k šalátu.
- 2
Do hrnca dáme opražiť na masle semienka slnečnice. Keď sú zlatohnedé, vyberieme ich a zmiešame so šalátom.
- 3
V tom istom hrnci si zľahka opečieme aj ananásové a banánové kúsky. Potom ich takisto rovnomerne primiešame do šalátu.
- 4
Zálievka: Všetky suroviny na zálievku postupne zmiešame.
- 5
Mäso: Kuracie prsia si umyjeme, osolíme, okoreníme a takto celé ich dáme opekať na masle. Keď zľahka zhnednú, podlejeme ich vodou a aspoň 15 minút podusíme. Keď je mäso hotové, priečne ho nakrájame.
- 6
Z opražených slnečnicových semiačok, banánov a koliesok mladej cibuľky som si počas prípravy trochu dala bokom, aby som ešte dodatočne mohla dekorovať jedlo. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čerstvé , svieže , ľahké , po takomto jedle sa dá ešte vyskakovať.
Výborné a chutné zloženie šalátu.
@angast však to, to skákanie... po zime sa mi všeobecne tak dáko ťažšie skáče :)