Hovädzie na chrenovej omáčke

majka231 - fotkamajka231, 19. septembra 2012

Suroviny

750 g
1 ks strúčik
3 PL
1 KL
100 g
375 g
 rozšlahané
Omáčka:
250 g
1 PL postúhaného
1 PL posekanej

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zviažeme niťou,aby nestratilo pri opekaní tvar a potrieme ho zmesou,ktorú si pripravíme z cesnaku,1 PL oleja a korením.Opekáme ho na panvici zo všetých strán asi 5 minút.Dáme ho vychladiť a potom odstránimme niť.Lístkové cesto si vyvaľkáme do obdĺžnika veľkosti asi 40x40 cm,mäso potrieme paštétou a zabalíme do cesta.Okraje potrieme vajcom,aby sa spoje nerozišli,balíček položíme na plech,potrieme vajcom a v predhriatej rúre.Pečieme 25-30 minút.Potom si pripravíme omáčku zmiešaním smotany s chranom a pažítkou.Trochu vychladnuté upečené mäso v ceste nakrájame na plátky a každú porciu polejeme omáčkou.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Chenovu omacku som nevarila ani nepamatam, hov. masko varene a knedla, tak to robim ja, ale tvoja verzia je urcite tiez dobra.Vyskusam.

Pridaj komentár k receptu: