Stehná na arašidovej omáčke
Andrej Takáč
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 26. januára 2011
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 26. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Umyté a osušené kuracie stehná osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenom oleji z oboch strán do červena. Potom vložíme do nádoby na pečenie, podlejeme vodou a pečieme zakryté pri teplote 180 °C do mäkka asi 40 minút.
- 2
Potom odokryjeme a pečieme ďalších 10 minút, kým nie je koža chrumkavá. Arašidové maslo vložíme do nádoby a rozriedime malým množstvom kuracieho vývaru.
- 3
Privedieme do varu a riedime vývarom do požadovanej stredne hustej konzistencie. Dochutíme soľou. Do stredu taniera položíme pripravené stehno, prelejeme ho arašidovou omáčkou a posypeme malým množstvom pražených arašidov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu