Stehná na arašidovej omáčke

Andrej Takáč
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 26. januára 2011
Stehná na arašidovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
100 g
 celé pražené
3 dl
  na dochutenie omáčky a stehien




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené kuracie stehná osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenom oleji z oboch strán do červena. Potom vložíme do nádoby na pečenie, podlejeme vodou a pečieme zakryté pri teplote 180 °C do mäkka asi 40 minút.

  2. 2

    Potom odokryjeme a pečieme ďalších 10 minút, kým nie je koža chrumkavá. Arašidové maslo vložíme do nádoby a rozriedime malým množstvom kuracieho vývaru.

  3. 3

    Privedieme do varu a riedime vývarom do požadovanej stredne hustej konzistencie. Dochutíme soľou. Do stredu taniera položíme pripravené stehno, prelejeme ho arašidovou omáčkou a posypeme malým množstvom pražených arašidov.

Diskusia k receptu

redakcia
@Marienka44 , redakcia nemá prehľad, kde dostať arašidové maslo na celom Slovensku. v Bratislave sa dá zohnať v bio obchodoch a špeciálnych značkových obchodoch.
bozulka
V TESCU ,ale kúpila som aj v LIDLI.Originál Americké.Recept ma ceľkom zaujal,vyskúšam.
evanaaa
V Lídli som ho síce kúpila aj ja, ale bolo to v rámci istej akcie ( Americký týždeň),inak tam nie je, ale inde moižno ano. J asom ho mala dlho, nakoniec som ho vyhodila, lebo mi nechutil a nemala som naň tie recepty, čo dnes.
evanaaa
Ten Egreškin recept je fajn, len by som chcela vedieť, či sa dá robiť zvlášť slaná a aj sladká verzia, ale asi ano, arašidom je to jedno.
evanaaa
Bola som pozrieť v Kauflande a majú tam až tri druky arašidového masla - krému v cenovej relácii asi 2 eura.
warisiss
V Tescu, tam kde su tie nugetky vselijake, v malom Tescu v KE to bolo oproti musli, na spodnom poschodi kde je kolonialny tovar, alkohol...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia