Tuniak v lupienkoch s tekvicovou kašou
Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 12. mája 2014
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 12. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 plátky (po 160 g) |
|
1 ks |
|
35 g |
|
50 g |
|
z 1 citróna |
|
30 ml |
|
35 g |
|
štipka |
|
na obaľovanie ryby |
|
|
|
50 ml |
|
70 ml |
|
30 ml |
|
Postup
-
1
Porcie tuniaka osolíme a obalíme v nasekaných kukuričných lupienkoch. Pomaly ich opečieme na oleji tak, aby zostal stred surový, ale zároveň teplý.
- 2
Tekvicové pyré: Tekvicu olúpeme, odstránime semienka a šupku a upečieme na 180 °C domäkka, kým trochu zhnednú kraje. Dôkladne rozmixujeme, ak bude pyré riedke, necháme odkvapkať cez utierku, osolíme a môžeme pridať zľahka smotanu.
- 3
Omáčka: Omáčku hoi-sin, sladkú čili omáčku, citrónovú šťavu, ocot, cukrovú vodu (voda a cukor v pomere 1:1), sójovú omáčku, vývar, BBQ omáčku a sezamové semienka dáme do jedného kastrólika a pomaly necháme odpariť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu