Tuniak v lupienkoch s tekvicovou kašou

Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 12. mája 2014 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tuniak v lupienkoch s tekvicovou kašouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Porcie tuniaka osolíme a obalíme v nasekaných kukuričných lupienkoch. Pomaly ich opečieme na oleji tak, aby zostal stred surový, ale zároveň teplý.

  2. 2

    Tekvicové pyré: Tekvicu olúpeme, odstránime semienka a šupku a upečieme na 180 °C domäkka, kým trochu zhnednú kraje. Dôkladne rozmixujeme, ak bude pyré riedke, necháme odkvapkať cez utierku, osolíme a môžeme pridať zľahka smotanu.

  3. 3

    Omáčka: Omáčku hoi-sin, sladkú čili omáčku, citrónovú šťavu, ocot, cukrovú vodu (voda a cukor v pomere 1:1), sójovú omáčku, vývar, BBQ omáčku a sezamové semienka dáme do jedného kastrólika a pomaly necháme odpariť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist