Foto: elixir
Toto jedlo je čo chladnička, mraznička a balkónové kvetináče dali, keď som si dnes uvedomila, že moje zásoby čerstvej zeleniny sú fuč. Aj keď Zobraziť celý popisToto jedlo je čo chladnička, mraznička a balkónové kvetináče dali, keď som si dnes uvedomila, že moje zásoby čerstvej zeleniny sú fuč. Aj keď vždy je lepšie mať suroviny čerstvé než mrazené, podarilo sa niečo vcelku chutné... :)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks (filet) |
|
|
|
1 ČL (cca) |
|
1 ČL (cca) |
|
3 PL |
|
3 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1 PL (na vymastenie) |
|
3 PL |
|
Zeleninová príloha: | |
|
|
|
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
Zemiaková kaša: | |
300 g |
|
40 g |
|
15 g |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
|
|
Poleva: | |
1 PL |
|
1 ČL |
|
Ozdoba: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Losos: Rúru dáme vyhriať na 200°C. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame na drobno. Zmiešame ju s bazalkou a tymianom. Pridáme aj strúhanku, mandle, horčicu a olivový olej a dobre zmiešame.
-
3
Lososa umyjeme pod vodou a osušíme. ČL oleja potrieme zapekaciu misu, posypeme ju čiernym korením a soľou. Položíme na ňu plátky lososa. Posypeme lososa korením a soľou i zvrchu a uložíme naň mandľovú korenistú zmes. Takto ho vložíme do rúry na 15 minút.
-
4
Zeleninová príloha: Nakrájame si na drobno cibuľu a cesnak a dáme ich opiecť na 1 PL oleja. Potom k nim pridáme mrazenú zeleninu a opekáme.
-
5
Pred koncom podlejeme 1 PL vína a dobre premiešame. Jarnú cibuľku si očistíme, pokrájame a odložíme bokom.
-
6
Zemiaková kaša: Priebežne sme očistili a dali variť zemiaky v osolenej vode. V poháriku si rozmiešame zvyšné suroviny - smotanu, maslo, kurkumu a muškátový oriešok. Keď sa zemiaky uvaria, roztlačíme ich a premiešame s pripravenou zmesou.
-
7
Vínno-medová poleva: 1 PL vína a 1 ČL medu dobre zamiešame.
- 8
Pripravíme jedlo na taniere a môžeme servírovať. Dobrú chuť.
- 9
Dala som na tanier šalát lollo rosso, na ktorý som uložila zeleninu. Na vrch som položila filet lososa, ktorý som poliala vínno-medovou polevou.
Dala som naň lístok petržlenu na ozdobu.
Vedľa som dala zemiakovú kašu a všetko posypala čerstvou cibuľkou. Na okraj som pridala aj 1 ČL brusníc.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
@elixir : Recept je pre mňa veľmi inšpiratívny, ukladám si ho a najbližšie podľa neho pripravím lososa:-))