
Britská kuracina so špargľovou omáčkou
Kurča prudko osmažte na hladkej panvici, kým nezíska peknú farbu. Potom ho vložte do rúry...

Koláč s brokolicou, kuracím mäsom a cherry paradajkami
Brokolicu rozdelíme na ružičky a dáme variť 3 minúty. Potom scedíme a prelejeme studenou vodou.

Špagety s tuniakovými guľkami
Zostalo mi trošku paradajkovej omáčky z Buffalo krídelok, trošku som posnorila po nete a našla som...

Kura na zajaca
Trocha čudný názov, že? Je to kvôli omáčke, ktorá je tu najhlavnejšia. Je to...

Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

Hovädzie so zeleninou
Tento receptík je naozaj chutný a nezvyčajná kombinácia zeleniny dodá tomu neskutočnú chuť.

Chobis laham [chlieb maso] chlieb zily
Recept je arabská kuchyňa. Irak. Tento chlieb laham, je tradíciou v Iraku. Pečie...

Šalát caprese s tuniakom
Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu...

Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...

Sumček africký so zeleninou na ázijský spôsob
Kedže mám rád ázijské jedlá, tak mi napadlo, že by som mohol afrického sumčeka spraviť...

Nátierka na hrianky
Recept pochádza z mojej domácej kuchárskej praxe a je veľmi obľúbený najmä na večeru pre celú rodinu....

Okaté zapekanky
Jedna z rýchlych chuťoviek, či na večeru, či na raňajky, či len tak -...

Dušená kapusta se smetanou, haluškama a chobotničkama z párků
Tak se asi budu někomu muset omluvit . Ale dneska jsem koupil krásnou kapustu a nějak jsem...

Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...

Srbské kura na ruskom grile
Klasické spojenie srbskej kuchyne... paradajky, paprika, šampiňóny. Jednoduché, chutné, rýchle a ešte...

Rybársky koláč
Nasaď si cylinder a nahoď anglický prízvuk - toto je nekompromisná britská domáca kuchyňa.

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom
Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické....

Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom
Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín,...

Morčacie kúsky na červenej karí paste
Môj syn má rád morčacie mäso a ja zase rada jeho rýchlu úpravu. Chcel, aby...

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

Dusené pliecko na cibuľke s mäkkými zemiakovými kolieskami
Tento recept vznikol tak, že niekedy minule doniesla manželka nejaké mäsko z obchodu a že : urob z...

Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)

Ajmäsové fašírky
Nie, nevymyslela som nové slovo, len nejedávame fašírky, ktoré sú čisto z mäsa...

Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...

Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami
Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme masť v...

Řízky v brokolicovém těstíčku
Neděle. V každé rodině je tradiční oběd a nebo také ne. Někdo obědy střídá, ...

Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...

Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...

Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...

Plnená roštenka v trojobale
Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a...