Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN

nonna - fotkanonna, 1. septembra 2012
Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN
Foto: nonna

V tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu priamo zo salaša, niekoľko konzervý sardiniek, tak čo s Zobraziť celý popisV tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu priamo zo salaša, niekoľko konzervý sardiniek, tak čo s nimi, bolo načase ich začať konzumovať. Výsledná vzniknutá chuť bola prekvapivo jemná, avšak cesnak jej dodal pikantnosti. Adžika je vynikajúce korenie, ktoré môže každé jedlo len a len vylepšiť. Dôkazom toho všetkého je to, že aj mačencom vykrúcalo ňufáčiky a lákalo liznúť si.

3
porcie
17 minút
príprava

Suroviny

100 g
3 /cca 94g/ ks
3 /cca 50g/ ks
2 PL
1 PL
3 ks
2 ks
4 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravené suroviny.

    Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN - obrázok 1
  2. 2

    Tavené syry rozkrájame na malé kúsky, cesnak a olivy pokrájame na čo najmenšie kúsočky, cibuľovú vňať na kúsky dlhé maximálne 5mm.

    Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN - obrázok 2
  3. 3

    Bryndzu rozdrobíme, sardinky posekáme nožom.

    Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN - obrázok 3
  4. 4

    Dobre spolu zmiešame.

    Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN - obrázok 4
  5. 5

    Trošku osolíme, stačí málo, lebo bryndza býva slanšia, pridáme jogurt, kečup a zaprášime Adžikou. Znovu dobre premiešame.

    Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme cesnak s olivami, vmiešame do masy.

    Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec prisypeme cibuľovú vňať a vmiešame tak, aby vznikla čo najrovnorodejšia masa.

    Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN - obrázok 7
  8. 8

    Hotovo! Nechajte si chutnať.....

    Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN - obrázok 8
  9. 9

    .....a pokiaľ by predsa len nechutilo, tak cicky si s tým už rady dajú!

    Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN - obrázok 9

Diskusia k receptu

frezia68
Nuž namiešala si tam toho veľa,ale hlavná vec,že Džingischán chutil a bez experimentov by nevznikali nové recepty :-)))
nonna
@frezia68 - ano, dalo sa to jesť, susedka námietky nemala a pravda pravdúca, bez odvahy z experimentovania by nevzniklovôbec NIČ.
@izabella929 - vďaka, ak sprobuješ, určite nebudeš musieť vyhodiť. A ako som už napísala a je to vidno aj z foto, mačence neohrdli...:D. Obom želám oddychový a kulinársky úspešný zbytok víkendu!
mirkamt
rada vyskúšam, ale urobím si menej pikantnú verziu, aby aj dcéra mohla ochutnať
nonna
@mirkamt - samozrejme, každý si môže prispôsobiť podľa chuti, potreby, diéty. Vďaka za ohlas a želám príjemné ochutnávanie!
slavka2012
Ked som si precitala nazov Dzingischan, ocakavala som nejaku exoticku specialitu tochu smrncnutu Mongolskom, recept ma trochu sklamal, pripomina skor "co dom dal"... ja by som asi urobila dve rozne natierky, jednu z bryndze a druhu zo sardiniek. Macicky su vsak naozaj pekne.
havino
ktorá chuť prenikala, bryndzová,alebo sardinková? to adžika korenie neprerazilo chuť ostatných ingrediencií? to je korenie na šašlik predsa nie? aspoň pochválim fotopostup
nonna
@radox1 - ste neskonalý úbožiak a chudák. Svet je skotočne potrestaný takýmito zjavmi, akými ste aj Vy. Plný zla, úbohosti, závisti. Nebyť takýchto OSOBNOSTÍ, máme RAJ na Zemi! Porúčam sa!
bryndziarik
Nahodou, ja som to vyskusal a chutilo mi velmi!!!! a HAVINO prenikalaa BRNYDZOVAA chuť!!!!!!!!!!!!!!!
milad
@nonna (23.2.2013 18:28)

prepáčte, chcela som zareagovať na nie celkom najkrajší komentár a klikla som, že pekný komentár, ani neviem kde...už nechcem ani reagovať, prepáčte




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia