Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...
Zeleninová polievka s plodmi mora
U vas je uz jar v plnom prude, vidim to aj na receptoch ktore pribudaju na...
Ryba na jednoducho
S prichádzajúcou jeseňou ma prepadáva nostalgia za JV Áziou. Celoročná priemerná teplota 30 stupňov, milí...
Šťavnaté rezne
Tento recept mám od mojej susedky, ona ho našla v nejakom časopise. Je výborný a...
Biela kačacia pečeň s paprikovou omáčkou
Nakrájanú papriku opečieme na olivovom oleji, podlejeme šľahačkou, povaríme asi osem minút, rozmixujeme, ...
Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.
Pangasius na masle s pórom so zemiakovou kašou
Je to velmi obľúbené jedlo mojej dcérky, vždy všetko spapá
Bravčová roláda s vajíčkom a so slaninkou
Samé dobré suroviny ako bravčové mäso, slaninka, syr, sušené paradajky či vajíčka sme spojili...
Rebierka v ríbezľovej marmeláde
Cesnak dobre popučte. Dajte do misy, pridajte marmeládu, soľ, korenie, ocot, ...
Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom
Vybrala som zo svojej zbierky vynikajúcu jarnú polievku zo zeleniny a knedličiek z jahňacieho mäsa so syrom,...
Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky
Chudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia...
Chutné minirožteky
Tento recept sme si obľúbili so sestrou. Obe ho robievame na Veľkú noc a na Vianoce....
Vyprážaná marinovaná pečeň
Veľmi chutné a jednoduché na prípravu. Stačí zvoliť už len prílohu podľa chuti a výborný obed,...
Plnené bravčové závitky
Umyté mäso pokrájame na 4 až 5 rezňov, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme. Na...
Kuracie pečienky zapekané
je to moj napad a robievam tento recept hlavne v zime da sa jest aj teple so...
Rybie filé v čiernej omáčke
Pripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona...
Bravčová panenka so slaninovými knedličkami
Malinový džem rozpustíme v horúcej vode, privedieme do varu. Pridáme červené víno a varíme, ...
Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...
Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......
Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...
Vyprážané koktejlové krevetky
Chutné malé krevetky :)
Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.
Kapustovo–gulášová polievka
Kapustu nasekáme nadrobno a dáme do hrnca. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji doružova, pridáme papriku a...
Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...
Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky
Môj dnešný experiment - preto podľa Janočky, ale musím povedať, že úspešný. Dúfam, ...
Kozí chrbát
Tento recept nikde nenájdete, lebo ho robievam doma už dva roky a pochádza z mojej vlastnej...