Foto: janger
Dnes sme mali na veceru salatik na studeno...
porcie
Postup
-
1
V osolenej vode uvarime cestovinu al dente. Takze ju nerozvarime. Ja som mala mini farfalle. Take malinke maslicky. Nakolko to bude salat na studeno, tak hned po uvareni cestovinu dobre popreplachujeme pod tecucou studenou vodou. Tym sa hned zastavi proces varenia, pooplachuje sa skrobovina a cestovinka sa nebude lepit. Nechame dobre odtiect. Sem tam poprehadzujeme.
- 2
Pripravime spenat. Listky boli dost velke, tak som ich trosku potrhala.
- 3
Pokrajame uhorku, paradajky, avokado. Paradajok som dala viac, ako je na obrazku...
- 4
Pokrajame masko.
- 5
Cestovinu zalejeme so salatovou zalievkou - dressingom.. Ja vacsinou robievam dressing tak, ze zmiesam olej s octom (pripadne citronom) v pomere 3:1, to ochutim solou, mletym korenim, stipkou cukru. To je taky zakladny dressing a k tomu mozeme pridat trosku horcice, rozne (susene) ) bylinky, pripadne zmes na bruschettu...Podla toho, co mame radi. Takejto zalievky som dala asi 7 lyzic.
- 6
Potom vsetko (cestovinu, zeleninu, atd.) spolu zmiesame. Spenat som pridala ako posledny. Podla chuti pridame trosku soli, mleteho korenia.
- 7
Pridame lubovolne zrniecka, mozu byt aj oriesky. Ja som dala slnecnicove zrniecka. Mala som ich najprv trosku nasucho poopekat, ale trosku som ponahlala, takze som ich pridala len tak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu