Foto: margaretka28
Kúpila som ružičkový kel a rozmýšľala, čo by som z neho pripravila a napadlo mi zabaliť ho do mletého mäsa a toto Zobraziť celý popisKúpila som ružičkový kel a rozmýšľala, čo by som z neho pripravila a napadlo mi zabaliť ho do mletého mäsa a toto je výsledok :-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som pomlela a pridala som vajíčka, vločky, soľ, cesnak, rascu, tymian, petržlenovú vňať a čierne mleté korenie.
-
2
Dobre som to premiesila a nechala asi hodinu odpočívať, aby zmäkli vločky.
-
3
Z hotovej mäsovej zmesi som odoberala kúsky, do každého som zabalila ružičkový kel a vyformovala guľky.
-
4
Rozpálila som trochu oleja a guľky som opiekla zo všetkých strán.
-
5
Zaliala som paradajkovým pretlakom.
-
6
A dusila pod pokrievkou asi pol hodinu.
-
7
Hotové som ešte dochutila soľou, jedným strúčikom cesnaku a tymianom, podávala som s varenými zemiakmi :-)
vlastne taky hybrid medzi karbosom a plnenou paprikou
ako @ampara , či kel bol surový.
@ampara ,@jerica , kel bol surový, neblanšírovala som ho, guľky sa dusili takmer celé zaliate redším domácim pretlakom, asi po 30-tich minútach som sama bola zvedavá, ako to s ním vyzerá, tak som jednu guľku vybrala a rozkrojila, bol mäkký, tak som jedlo dochutila a odstavila.
@kika1212 , najskôr som rozmýšľala, že akú dekoráciu máš na mysli, ale už ma osvietilo :-)))