Foto: rennatte
Jesenný pekáč plný zeleniny a farieb.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibuľu ošúpeme, a vydlabeme stred, papriky z vnútra očistíme od jadierok a prekrojíme, cuketu nakrájame na väčšie kúsky a vydlabeme, z rajčín odkrojíme zvršok a vydlabeme, kukuricu nakrájame na väčšie kúsky, všetku zeleninu uložíme na pekáč
-
2
vydlabané zvyšky zeleniny nadrobno nasekáme ručne, alebo v sekáčiku
-
3
pridáme mleté mäso, vajíčko, pretlačený cesnak, strúhaný syr (časť si odložíme na posypanie) ochutíme soľou a korením a dobre premiešame
-
4
vydlabanú zeleninu mierne osolíme a naplníme mäsovou zmesou, podlejeme troškou vody, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť pri teplote 180°C
-
5
po pol hodine odstránime alobal, posypeme zvyšným syrom
-
6
dopečieme do zlatista. Zo zvyšného mäsa upečieme na lievancovej panvici mäsové placky
-
7
podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Diskusia k receptu