Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou
Foto: Pravda
15 minút
príprava
príprava
7-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňací hrebienok uložíme do plytkej nádoby a potrieme tzv. pastou z olivového oleja, nasekaných byliniek a prelisovaného cesnaku. Osolíme a okoreníme. Necháme dlhší čas marinovať (najlepšie, ak mäso v nádobe hermeticky uzatvoríme).
- 2
Očistíme cuketu a baklažán, nakrájame na asi 1 cm hrubé kolieska. Paradajky umyjeme, osušíme. Mätu opláchneme, osušíme a nasekáme. Hrebienok opekáme na grile 7 - 10 minút zo všetkých strán a počas grilovania môžeme potierať marinádou.
- 3
Upečené jahňacie osolíme a okoreníme, necháme 5 minút postáť na teplom mieste a následne nakrájame medzi jednotlivými kosťami na porcie.
- 4
Zeleninu z oboch strán krátko grilujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístkami nasekanej čerstvej mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu