Steak s trojakými zemiakmi
ten môj na týždeň odchádza a tak som spravila fajnovú večeru :-) a on sa ma...
Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou
Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a...
Tuniakovo-ricottová nátierka
Ostalo mi trocha ricotty čo som robila a mala som chuť na nátierku tak som sa pomotala...
Jahňacie karé s baklažánovým kaviárom a raviolou
Očistené a odblanené jahňacie karé naložíme do oleja, cesnaku a byliniek. Potom opekáme na grile...
Ligotavé krumple
Tiež radi spomínate na tie úžasné a jednoduché jedlá, ktoré nám pripravovali naše staré mamy? Jedno...
Chobis laham [chlieb maso] chlieb zily
Recept je arabská kuchyňa. Irak. Tento chlieb laham, je tradíciou v Iraku. Pečie...
Mňamka..:)
Tak je to fajn recept... chuti mne a aj mojej rodinke. dufam že aj vám ......
Morčacia roláda s hubovou plnkou
Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a...
Minútkový morčací guláš
Morčacie mäso očistíme a nakrájame na rezančeky. Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na drobno...
Bravčové koleno na pive
Bravčové koleno prešpikujeme kúskami cesnaku. Vložíme do hrnca, zalejeme litrom piva. Pridáme očistenú mrkvu,...
Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi
Dnes je dosť teplo, rozhodla som sa pre ľahký obed. Zvolila som rybu, z...
Zelené enchiladas s kuracím mäsom
Červené enchiladas bol prvý recept, ktorý som pridala na varechu (http://varecha. pravda. sk/recepty/syrove-cervene-enchiladas-fotorecept/10873-recept. html). Už...
Pečeňovec dubový na smotane
Je sezóna húb našla som pečeňovec dubový a tak som ho nakoniec urobila na smotane pridala dve...
Vnútornosti na divoko
Údenú slaninu pokrájame na kocky a dáme do hrnca škvariť. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Kuracie prsia so zeleninou z parného hrnca
Určite odporúčam investovať do parného hrnca. Mäsko sa rozpadá na jazyku, zelenina super chrumkavá...
Pekáčik so slaninkou a kyslou kapustou
Táto chuť pekáčika dostane každého... ochutnajte a budete ho robiť zas .
Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...
Špagety aglio olio s hovädzím ragú
Uvarené špagety pridáme na panvičku, v ktorej máme orestovaný cesnak a čili papričku. Zľahka...
Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi
Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept...
Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola
Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte...
Penne s tekvicou a klobásovým mäsom
Ako cuketa vládla letu, tak tekvica vládne jeseni. Je tu už veľa pekných receptov, ...
Kura na zajaca
Trocha čudný názov, že? Je to kvôli omáčke, ktorá je tu najhlavnejšia. Je to...
Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)
Kapor po strašnicku
Ryby mám moc ráda, tak si sem tam udělám jeden, nebo dva kousky jen pro...
Guľky z mletého mäsa v omáčke
K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre...
Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.
Lví hlava
Čínský recept na skvělé "knedlíčky" do polévky. Recept je z původní čínské kuchařky a mnohokrát uvařený....