Foto: fi0na
keď vás prepadne neprekonateľná chuť na guláš
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájanú na stredne veľké kúsky opražíme na roztopenej masti vo väčšom hrnci. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a pliecko na kocky. Keď sa mäsko zatiahne pridáme k nemu bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie, papriku, rascu a soľ, všetko podľa vašej chuti, koľko čoho máte vy radi. Minútku popražíme, pridáme polku zemiakov nakrájaných na malé kúsočky, aby sa rozpadli a polievku zahustili. Zalejeme vodou a varíme pokým je mäsko mäkké. Cca 20 minút.
- 2
Následne pridáme do hrnca lečo, zvyšné zemiaky nakrájané na väčšie kúsky, mrkvu na kolieska a šampiňóny na plátky. Zeleninu nemusíte dávať, ale mne ostala v chladničke, tak som ju tam šupla. Varíme 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- 3
Keď sú zemiaky mäkké, dochutíme polievku ešte podľa chuti a pridáme chilly a majoránku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu