Foto: stefanm
Chcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na inovovanie jablčnej náplne sliepky a jej prezentáciu Zobraziť celý popisChcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na inovovanie jablčnej náplne sliepky a jej prezentáciu v ktorej budú použité prvky morbidity . K tomu som použil pečené kuracie „hrabáky“ ktoré prezentujem v úvodnej foto . Jedná sa len o ilustračné foto , ktoré som si vytvoril zo "zištných" dôvodov a má za úlohu donútiť väčší počet respondentov k prehliadke tohto „receptu“ !
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava plnky je jednoduchá a spočíva v nakrájani umytých a jadier zbavených jabĺk a ich zmiešaní s nahrubo nakrájanou cibuľou a rozmiešanym vajíčkom , ochutené koreninami a jemne dohustené strúhankou . Takto pripravenou plnkou naplním dutinu sliepky (alebo kurčaťa) otvor uzavrieme a pomaly upečieme .
-
2
Podával som so žemľovými knedlíčkami , restovanou ryžou a , samozrejme , pečeným slepačím mäsom preliate výpekom .
-
3
Odporúčam : "toto jedlo h o j n e zapíjajte pivom" !!!
plnku vyskúšam,!!
Tvoj recept /komplet/ sa mi páči ale kupovanú sliepku nerisknem tak bude kuriatko,len škoda,že mi bude chýbať paprčka a tie som mala veľmi rada...Tlieskam !!!