Jablková plnka v sliepke

stefanm - fotkastefanm, 2. októbra 2012
Jablková plnka v sliepke
Foto: stefanm

Chcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na inovovanie jablčnej náplne sliepky a jej prezentáciu Zobraziť celý popisChcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na inovovanie jablčnej náplne sliepky a jej prezentáciu v ktorej budú použité prvky morbidity . K tomu som použil pečené kuracie „hrabáky“ ktoré prezentujem v úvodnej foto . Jedná sa len o ilustračné foto , ktoré som si vytvoril zo "zištných" dôvodov a má za úlohu donútiť väčší počet respondentov k prehliadke tohto „receptu“ !

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

na plnku:




Postup

  1. 1

    Príprava plnky je jednoduchá a spočíva v nakrájani umytých a jadier zbavených jabĺk a ich zmiešaní s nahrubo nakrájanou cibuľou a rozmiešanym vajíčkom , ochutené koreninami a jemne dohustené strúhankou . Takto pripravenou plnkou naplním dutinu sliepky (alebo kurčaťa) otvor uzavrieme a pomaly upečieme .

    Jablková plnka v sliepke  - obrázok 1
  2. 2

    Podával som so žemľovými knedlíčkami , restovanou ryžou a , samozrejme , pečeným slepačím mäsom preliate výpekom .

    Jablková plnka v sliepke  - obrázok 2
  3. 3

    Odporúčam : "toto jedlo h o j n e zapíjajte pivom" !!!

    Jablková plnka v sliepke  - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
tak to sa ti podarilo, tá kuracia noha vyzerá ako kostlivcova ruka bŕŕŕŕŕŕ perfektný recept na dušičky, alebo ako vyľakať nechcených hostí, ale môj muž by si pochutil, takže ja som na podobné veci na tanieri zvyknutá :-)))) ináč jablková plnka vyzerá super..
jerica
moje , ja paprčky zbožňujem :-)
plnku vyskúšam,!!
stefanm
...pretože to má byť veselý recept tak som do svojho klipu pridal jednu veselú historku pána Krampola . Pobavte sa a varte "v e s e l o" !!! :)



letisia
Super recept. Aj s tou kuracou nôžkou, mám ich veeeľmi rada uvarené v polievke.
afataga
kedysi sa pivo volalo pivo, dnes sa vacsina piv vola Sutaz :-) foto nema chybu :-) aj plnka ujde
babav
Zase sa ti podarilo stvorit ukazlovy, inspiracny,chutny aj zabavny recept;-)).Jablkovu plnku urcite vyskusam,doteraz som (obcas) plnila kura s celym jablkom ,do ktoreho som napichala zrnka cierneho korenia a hrebickov ...
dandulka
musím uznať, že sa ti to podarilo a zaujal si. ja mám tiež rada nôžky v polievke ,ale z domácej sliepočky. plnku vyskúšam, máme jabĺk, že neviem čo s nimi .
lusinkab
hahahaha po azuritkovy k nam prisla sliepocka :-))))) ale ja sa stale z chuti nasmejem na tvojich receptoch :-) nadherne spracovane a hlavne pitny rezim treba dodrziavat :-)
bozulka
Vždy si hovorím,že mňa už nič nemôže prekvapiť,ale stále sa mýlim :-)
Tvoj recept /komplet/ sa mi páči ale kupovanú sliepku nerisknem tak bude kuriatko,len škoda,že mi bude chýbať paprčka a tie som mala veľmi rada...Tlieskam !!!
aroooo
úvodná fotka=bŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕ, video 1**************,pri pečení kuraťa zvyknem dávať 1-2 rozštvrtené jablká dovnútra,aj mimo, dávajú mäsu a výpeku dobrú chuť.
douglas
Úvodný obrázok rcp je vhodný na Halloween BOO!
elisticka
chcela som napisar brrrrrrrrrrrrrr ale uz to napisali predomnou ale inak super vyzera obr.c,2 :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia