Plnená prepelica

Adam Czirák
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júna 2014
Plnená prepelica
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
300 minút
príprava
260 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
100 g
50 g
100 g
300 g
200 g
 (alebo bylinky) na dekoráciu




Postup

  1. 1

    Prepeličku očistíme, rozporciujeme na prsia s kožou a krídelkovou kosťou, ktorú očistíme od mäsa a kože. Stehná čiastočne vykostíme, necháme len spodnú stehennú kosť, ktorú očistíme. Zo spodnej strany stehna sa snažíme vytiahnuť šľachy. Stehno osolíme, okoreníme, naplníme pečeňou, zvinieme do guľôčky, aby z nej trčala kostička a obalíme potravinárskou fóliou, aby to udržalo tvar „čerešničky“. Do vodného kúpeľa vložíme zabalené stehienko a varíme asi štyri hodiny na 80 – 90 °C.

  2. 2

    Prsia pozdĺžne narežeme, aby vznikla kapsa, a naplníme pečeňou. Položíme na gril kožou dole a grilujeme, kým nie je koža chrumkavá. Otočíme a pomaly dogrilujeme aj spolu s pošírovaným stehienkom.

  3. 3

    Plnka: Cibuľu orestujeme na masle, pridáme pokrájanú pečeň, zarestujeme, osolíme, okore-níme, pridáme majorán, odstavíme a necháme schladiť.

  4. 4

    Hrášková kaša: Hrach rozmixujeme a prepasírujeme, dáme do panvičky, pridáme maslo, muškátový oriešok, soľ, korenie a vmiešame zemiakovú kašu.

  5. 5

    Dekorácia: Na dekoráciu použijeme sterilizovanú cviklu, ktorú sme na zjemnenie prehriali na masle s korením. Na dozdobenie používame cviklové výhonky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia