Plnená prepelica
šéfkuchár horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prepeličku očistíme, rozporciujeme na prsia s kožou a krídelkovou kosťou, ktorú očistíme od mäsa a kože. Stehná čiastočne vykostíme, necháme len spodnú stehennú kosť, ktorú očistíme. Zo spodnej strany stehna sa snažíme vytiahnuť šľachy. Stehno osolíme, okoreníme, naplníme pečeňou, zvinieme do guľôčky, aby z nej trčala kostička a obalíme potravinárskou fóliou, aby to udržalo tvar „čerešničky“. Do vodného kúpeľa vložíme zabalené stehienko a varíme asi štyri hodiny na 80 – 90 °C.
- 2
Prsia pozdĺžne narežeme, aby vznikla kapsa, a naplníme pečeňou. Položíme na gril kožou dole a grilujeme, kým nie je koža chrumkavá. Otočíme a pomaly dogrilujeme aj spolu s pošírovaným stehienkom.
- 3
Plnka: Cibuľu orestujeme na masle, pridáme pokrájanú pečeň, zarestujeme, osolíme, okore-níme, pridáme majorán, odstavíme a necháme schladiť.
- 4
Hrášková kaša: Hrach rozmixujeme a prepasírujeme, dáme do panvičky, pridáme maslo, muškátový oriešok, soľ, korenie a vmiešame zemiakovú kašu.
- 5
Dekorácia: Na dekoráciu použijeme sterilizovanú cviklu, ktorú sme na zjemnenie prehriali na masle s korením. Na dozdobenie používame cviklové výhonky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu