
Pangasius v Červenom mori
. je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke. to keď nemáme mleté...

Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom
Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu....

Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby
Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť...

Paprikášky
Neviem, či toto jednoduché jedlo poznáte. Je to vlastne jedlo zo zemiakov a klobásy....

Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.

Omeleta priamo z rúry
Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané....

Vianočný plnený kapor
Na Vianočný stôl patrí kapor. Každý ho má rád inak a pripravuje sa na rôzne spôsoby... Ja...

Kačacie prsia na hubách so zemiakmi
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme...

Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...

Pstruh s chuťou Karibiku
Svieži vánok ľahučkej limetky a voňavého nového korenia. Slnečným Karibikom inšpirovaná chuť našej sladkovodnej ryby.

Pečené kuracie prsia s kuriatkami a smotanovými haluškami
Kuracie prsia vložíme do bieleho jogurtu na asi 3 hodiny. Vyberieme, osolíme, okoreníme a...

Cigánske kurča s ryžou
Poprve si poriadne umyjeme kurca a pripravime vodu v kastroli , vlozime cele dnu a nech sa...

Opečené kuracie stehná na cesnaku a olivách
Keď sme opúšťali Des Moines, tak v Iowe mrzlo a snežilo. Sviatok všetkých Alexandrov a...

Steak z tuniaka
Účastník kulinárskej šou Bez servítky Daniel Zwach prišiel navariť aj k nám do TV Varecha.

Paleo krevety s okrou a sladkými zemiakmi
Recept mám od spolubývajúcej a je veľmi chutný a jednoduchý.

Lososová terinka s kaviárom, jogurtom a žeruchou
Plátky želatíny namočíme v miske s trochou studenej vody. V inej miske ochutíme jogurt soľou, ...

Hovädzina v hubovej omáčke a dvojmäsový perkelt slaninový
Na počiatku môjho varenia je krava!Voly, býky, teľce skrátka – tur domáci, alebo lichva!Tak do dvoch rokov,...

Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Polievka z jahňacieho mäsa
Tato polievka je narodne jedlo Norov. jedla som ju u znamej a velmi mi chutila, tak som...

Hovädzí guláš so špikovými knedličkami
Guláše a perkelty patria do našej ľudovej kuchyne. Viac fantázie v príprave nových príloh, ktoré...

Prawn and Tuna Jambalaya - po slovensky: rizoto s krevetami a tuniakom
Jambalaya - je vlastne obdoba rizota, ktore je zname v nasich koncinach. Uz dlhsie som ...

Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi
Špízy: Prsia očistíme, nakrájame na stredne veľké kocky (asi 2 cm) a vložíme do misky...

Paštétky z lístkového cesta plnené penou z kuracieho mäsa
Zaujímavá kombinácia kuracieho mäsa a pomaranča v krásnych slaných chuťovkách v podaní Anežky Kvietkovej, učiteľky praktických...

Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom
Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, ...