Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom fotorecept

lyali - fotkalyali, 19. mája 2011
Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept)
Foto: lyali

Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom nápade múzy :-) Vykostené kuracie stehná nakrájané na Zobraziť celý popisPravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom nápade múzy :-) Vykostené kuracie stehná nakrájané na rezance s krémovou omáčkou šmrncnutou jemnou a lahodnou horčicou dijonského typu s medom, na tanieri obložené plátkami hrušky a syra s bielou plesňou a to všetko schované pod rukolovým šalátom :-) Kombinácia chutí, ktorú mi odobrila aj moja návšteva a farebne veselé jedlo :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

cca 600 g vykostené bez kože (3ks)
1 ks
podľa chuti
2 PL
100 g
1 ČL
cca 150 g v konzerve (pol konzervy)
0,5-1 dcl (na zjemnenie omáčky)
Na obloženie na tanieri:
1 čerstvé
120g  (napr. 1hermelín)
Rukolový šalát:




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná bez kože (vynašla som sa a kúpila už vykostené :-) )

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nakrájame na rezance a cibuľu podľa chuti (ja zvyknem na lupene - najprv rozkrojím na štvrtky, alebo až osminky a rozoberiem na jednotlivé lupene :-) ).

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme kuracie rezance.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poprášime korením - použila som karí korenie a toto moje obľúbené kuracie korenie - koreninovú soľ (v rozpise surovín ho neuvádzam), ktoré sa mi s karí nebije .

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poprášené koreninovou soľou (tmavšia - zlaté kurča) a karí korením.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podlejeme trochou vody a dusíme.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V troche vody rozmiešame horčicu, kyslú smotanu a škrobovú múčku (horčicu dijonského typu s medom odporúčam pre jej jemnú a lahodnú chuť).

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vlejeme k mäsu. Pridáme kukuricu. Zjemníme sladkou smotanou. Dosolíme. Prevaríme.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Rozhodla som sa podávať s cestovinou :-)

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na tanier dáme uvarené cestoviny.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na ne udusené kuracie rezance s omáčkou.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Obložíme plátkami hrušky bez šupky.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Plátkami syra s bielou plesňou. Dala som na chvíľu do mikrovlnky, aby sa syr roztiekol.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    A navrch dáme ochutenú rukolu a cherry paradajky.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Rukolový šalát: Zmiešame si horčicu dijonského typu s medom, biely balsamico ocot a orechový olej.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    ...

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    ...

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    So zálievkou premiešame umytú rukolu.

    Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 21

Diskusia k receptu

lyali
@danculka , rukola má svoju typickú chuť - niekto ju môže, iný nemusí. Samotná mi nechutí, ale takto ochutená horčicovo-medovou zálievkou v kombinácii s ostatnými surovinami - vcelku zaujímavé. Rukola mala skončiť pôvodne na pizzi, ale neskončila :-)
hviezdickaz
je to velmi nezvycajna kombinacia ( hlavne pre mna ) , najprv som bola trochu skepticka, ale ked som ochutnala ( treba papat vsetko spolu ), veru nebanujem a urcite niekedy pripravim,chutovo vyborne,odporucam :o) ... a tesim sa k tebe na dalsiu novu ochutnavku :D , ukladam KK
jerica
spravím ako Ty kuracie mäsko s krémovou omáčkou,ale bez cestovín:-))
norikadz
toto vyzerá byť super...vďaka za inširáciu. Mám v chladničke asi kilo rukoly, lebo svokre záhradka hodila úrodu :-) Tú medovú horčicu používam aj ja, je výborná aj na marinovanie mäsa alebo ako súčasť zálievky do šalátov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia