Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom fotorecept
Foto: lyali
Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom nápade múzy :-) Vykostené kuracie stehná nakrájané na Zobraziť celý popisPravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom nápade múzy :-) Vykostené kuracie stehná nakrájané na rezance s krémovou omáčkou šmrncnutou jemnou a lahodnou horčicou dijonského typu s medom, na tanieri obložené plátkami hrušky a syra s bielou plesňou a to všetko schované pod rukolovým šalátom :-) Kombinácia chutí, ktorú mi odobrila aj moja návšteva a farebne veselé jedlo :-)
porcie
príprava
Suroviny
cca 600 g vykostené bez kože (3ks) |
|
1 ks |
|
|
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
cca 150 g v konzerve (pol konzervy) |
|
0,5-1 dcl (na zjemnenie omáčky) |
|
Na obloženie na tanieri: | |
1 čerstvé |
|
120g (napr. 1hermelín) |
|
Rukolový šalát: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná bez kože (vynašla som sa a kúpila už vykostené :-) )
-
2
nakrájame na rezance a cibuľu podľa chuti (ja zvyknem na lupene - najprv rozkrojím na štvrtky, alebo až osminky a rozoberiem na jednotlivé lupene :-) ).
-
3
Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme kuracie rezance.
-
4
Poprášime korením - použila som karí korenie a toto moje obľúbené kuracie korenie - koreninovú soľ (v rozpise surovín ho neuvádzam), ktoré sa mi s karí nebije .
-
5
Poprášené koreninovou soľou (tmavšia - zlaté kurča) a karí korením.
-
6
Podlejeme trochou vody a dusíme.
-
7
V troche vody rozmiešame horčicu, kyslú smotanu a škrobovú múčku (horčicu dijonského typu s medom odporúčam pre jej jemnú a lahodnú chuť).
-
8
...
-
9
...
-
10
...
-
11
Vlejeme k mäsu. Pridáme kukuricu. Zjemníme sladkou smotanou. Dosolíme. Prevaríme.
-
12
Rozhodla som sa podávať s cestovinou :-)
-
13
Na tanier dáme uvarené cestoviny.
-
14
Na ne udusené kuracie rezance s omáčkou.
-
15
Obložíme plátkami hrušky bez šupky.
-
16
Plátkami syra s bielou plesňou. Dala som na chvíľu do mikrovlnky, aby sa syr roztiekol.
-
17
A navrch dáme ochutenú rukolu a cherry paradajky.
-
18
Rukolový šalát: Zmiešame si horčicu dijonského typu s medom, biely balsamico ocot a orechový olej.
-
19
...
-
20
...
-
21
So zálievkou premiešame umytú rukolu.
Diskusia k receptu