Kuracia pečeň a zemiakové pampúšiky fotorecept
Foto: frezia68
Inšpirovalo ma vysielanie v televízii Tajomstvo mojej kuchyne,len pečeň som robila podľa mojej chuti.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na pampúšiky: | |
500 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
(maslo na vyprážanie) |
|
Na pečeň: | |
300 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 dcl |
|
trocha (koňak) |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Pripravím si potrebné potraviny,okrem zemiakov,ktoré sú už uvarené a štipľavej papričky,ktorú som zabudla pridať na tácku.
-
2
Pečienky som očistila,umyla vysušila na obrúsku...
-
3
a dala opiecť na prepražené maslo,ktoré znáša vysokú teplotu.
-
4
Nepoužila som všetku pečeň,zo zvyšku bude nátierka....Pečeň sa má opekať,nie dusiť.
-
5
Po upečení z obidvoch strán som pečeň vybrala na tanier....
-
6
... a na výpek som dala cibuľu,nakrájanú na drobno,po restovaní asi 5 min. som pridala olúpané a nakrájané jablko na malé kocky,trocha restovala spolu,osolila,okorenila a podliala vínom,pridala trocha rumu,podliala hovädzím vývarom a dusila asi 30 min.Pridala som med,lekvár ,papričku a majoránku a na záver pečienky,aby prešli varom a ochutili sa.Ako prílohu som robila zemiakové pampúšiky.Zemiaky som nastrúhala...
-
7
...pridala múky bezlepkové postupne,lebo s cestom sa pracuje trocha obtiažnejšie,ale asi z pól kg zemiakov mi vyšli 4 pampúšiky.Po zahnietení cesta som ho vyvaľkala asi na hrúbku 1 cm a vykrojila pampúšiky,ktoré som opiekla na troche ghee do ružova.
-
8
A môže sa servírovať aj takto...
-
9
A na záver jedna múdra myšlienka,ktorú som si zvečnila na poslednej dovolenke:
Diskusia k receptu