Teľacie ragú so šampiňónmi a špenátovými palacinkami
			   Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 15. novembra 2015
		   
		   šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 15. novembra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g (alebo stehno) |  | 
| 100 g |  | 
| 200 g |  | 
| 25 g |  | 
| 250 ml |  | 
|  | |
|  | |
| 250 ml |  | 
| 200 ml |  | 
|  | |
| Palacinky: | |
| 100 g |  | 
| 4 ks |  | 
| 0,5 l |  | 
| štipka |  | 
| 300 g |  | 
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom, vínom a smotanou, povaríme, pridáme udusené šampiňóny a na rezance pokrájané upečené teľacie mäso. Pridáme korenie, soľ a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. 
- 2
Palacinky: Špenát rozmixujeme, pridáme vajcia, mlieko, celozrnnú múku, soľ a z pripraveného cesta upečieme tenké palacinky. Pečieme ich na panvici s trochou oleja a nesmú hnednúť. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu