
Jemná slanina k chlebu
Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej...

Kozákom a pórom plnené pečené morčacie prsia na červenom víne
Včera mi moji milí priniesli pekný darček, jedného obrovského kozáka. taký bol krásny čistučký, že...

Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...

Šalát z kalmárov s olivami a paprikami
Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme...

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami
Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste
Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45...

Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...

Radov burger s kuracími stripsami PRETO Radoma
Omáčka: Zmiešame kečup a horčicu v pomere 3:1. Pridáme oregano a majorán podľa chuti.

Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...

Aromatická ropušnica
Rybu očistíme, umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme PL vegety a necháme odstáť asi pol hodiny.

Kurací šašlik so zeleninou a s olivami
Rýchle jedlo je v lete nenahraditeľné. Stačí pár minút a obed je na stole.

Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom
Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli...

Rolka z králika na uhorkových fettuccine
K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno...

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

Segedínske miešané mäso
Mäso pokrájeme na kocky, opražíme v rozohriatej masti, pridáme cibuľu, pokrájaný bôčik a znovu opražíme. Podlejeme vývarom,...

Morčacie prsia plnené čučuriedkami
Potrebujeme: morčacie alebo kuracie prsia, čučoriedky zavárané, čučoriedkový džem, soľ, korenie, 1 KL...

Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

Slaná torta s kyslou kapustou a údeným bokom
Tarta z kapustą kiszoną i boczkiem - grzechu warta