Kuracie stehná so zeleninou a šampiňónmi fotorecept
Foto: amelie
Kúpili sme na farme tri kurence, tak som ich rozporcovala:chrbty, krídla a drobky na polievku, prsia do mrazničky a stehná šup do zeleniny.
Postup
-
1
Zo stehien odstránime kožu a naložíme ich na noc do zmesi korenín (okrem mletej papriky) a smotany.
-
2
Namarinované stehná osušíme na papierovej utierke a opečieme ich na oleji, aby sa mäso zatialo. Vyberieme ich na podnos a
-
3
do panvice, kde sme ich opekali, dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú trochu orestujeme.
- 4
Prichystáme si huby a zeleninu, pokrájame ich a pridáme k cibuli.
- 5
Zeleninu v panvici iba chvíľku poobraciame a vyložíme ňou dno zapekacej misy.
- 6
Na zeleninu poukladáme opečené kuracie stehná, všetko posypeme sladkou paprikou a zalejeme marinádou, v ktorej bolo naložené mäso. Pomedzi kuracie dtehná poukladáme cherry paradajky, misu zakryjeme alobalom a pečieme asi 40 minút pri teplote 180°C. Potom misu odkryjeme a necháme dopiecť. Podávame s ryžou alebo s cestovinami. K cestovinám môžeme pridať kopček hustej smotany.
- 4
Diskusia k receptu