Kuracie mäso so zemiakmi na špajdli

sorinka33 - fotkasorinka33, 26. marca 2012
Kuracie mäso so zemiakmi na špajdli
Foto: sorinka33

Toto mi tak napadlo pri listovaní jednej knižky. Lepšie by to bolo na grile, ale keďže v byte ho nemám, tak musela postačiť rúra Zobraziť celý popisToto mi tak napadlo pri listovaní jednej knižky. Lepšie by to bolo na grile, ale keďže v byte ho nemám, tak musela postačiť rúra :) Dá sa to vylepšiť ako len chcete, ale aj toto hádam bude chutiť :)

2-3
porcie
60 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Marináda:
3 ČL
1 PL
2-3 PL
4 ks väčšie strúčiky
Ostatné:
450 g
3 ks väčšie




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Dáme do misky, pridáme všetko potrebné na marinádu, cesnak roztlačíme ;) Poriadne premiešame, odložíme na noc do chladničky, nech to poriadne nasiakne.

  2. 2

    Druhý deň si nakrájame zemiaky na také kocky ako mäso, osolíme, okoreníme a striedavo napichujeme na špajdle alebo nejaké ražne. Môžeme medzi to podávať aj zeleninu.

  3. 3

    Všetko to poukladáme na olejom poliaty plech a dáme piecť. Pečieme asi 30-40 minút na približne 200°C - tak aby boli zemiaky upečené.

  4. 4

    Ako oblohu môžeme dať čerstvú alebo upečenú zeleninu, prípadne kečup k zemiakom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

braxi
Prečo tam dávať rybaciu omáčku, keď to potom prebiť korením a cesnakom? Ale určite by mi to veľmi chutilo, najmä ako píšeš, na grile.
martamm
Zacina pomaly grilovacia sezona a veru Tvoj recept vyskusame, to bude mnamka... Tiez by som rybaciu omacku nedavala, inac sa tesim...
rybarkuchar
No je to parádny súboj chutí. Asi treba vychytiť ten správny pomer. Vyskúšam - dám vedieť ako to dopadlo.
sorinka33
ta rybacia je tam preto, lebo to je take orientalnejsie, volalo sa to v tej knihe vietnamese peppery chicken..
marianne69
ja taketo a nielen taketo vselico napichnute na spajli velmi lubim,tu rybaciu tam asi nedam,ale inspiracia vyborna:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia