Diviačie závitky s kapustovou plnkou
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 20. októbra 2017
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 20. októbra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, položíme naň plátky slaniny, kyslú kapustu, zvinieme a môžeme previazať nitkou.
- 2
Do pekáča dáme vrstvu kyslej kapusty a cibule, položíme na ňu závitky, pridáme bobkový list, nové korenie, cesnak a posypeme rascou.
- 3
Pekáč dáme ho do rúry a rýchle zapekáme pri 200 °C 10 minút. Potom mäso podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme do zmäknutia. Na tanier dáme kyslú kapustu, na ňu položíme závitok a podávame s varenými zemiakmi.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu