Mini fašírka stále inak pečená na plechu fotorecept
Foto: sev111
toto je recept ktorý robievam roky a preto sa s Vami oň podelím, želám dobrú chuť
príprava
Postup
-
1
všetky suroviny spojíme rukou do tuhšej konzistencii / môžeme pridať aj balkánsky syr ale vtedy zo soľou opatrne nakoľko je slaný, či iné ostatky ktoré potrebujeme zlikvidovať z chladničky/, aby sme mohli z hmoty tvoriť valčeky, guličky či placky.... / opražené vločky mám vždy narobené vopred v dóze/
-
2
máme zamiešané a necháme oddýchnuť aby vločky nasiakli vlhkosť, potom znovu premiešame rukov a tvorime dané tvary ktoré obaľujeme opečených a mixnutých vločkách, sezam, ľan, slnečnica..... a poukladáme na plech vyslaným papierom
-
3
takto poukladáme na plech a rúru si predhrejeme na 200C a dáme piecť do ružova/ nič neolejujeme! / pečieme do ružova asi v polovici pečenia otočíme všetky fašírky ale aj nemusíme želám dobrú chuť
-
4
môžeme podávať teplé ako aj studené s dypom či bez želám dobrú chuť
@hanis ďakujem, áno medvedí je vynikajúci :-) momentálne nemám ako nechodím často na dolniaky tam je ho požehnane