Pečeňová paštéta

damisa - fotkadamisa, 2. januára 2013
 Pečeňová paštéta
Foto: damisa

Hodí sa na plnenie lokší, alebo len ako pomazánka na pečivo

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
5 lyž.pol.
2 ks surové
1 lyž.káv.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    pokrájanú cibuľu podusíme na polovici masti, pridáme očistenú a pokrájanú pečeň a podusíme do mäkka

     Pečeňová paštéta - obrázok 1
  2. 2

    rozšľaháme vajíčka a podľa svojej chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie a zalejeme pečeň a podusíme spolu, odstavíme primiešame zbytok masti, necháme vychladnúť a

     Pečeňová paštéta - obrázok 2
  3. 3

    potom pomixujeme a dáme na chlad stuhnúť

     Pečeňová paštéta - obrázok 3

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
@damisa
Ale keď dovolíš ako bývalý miešač výrobkov by som dal do tvojej paštéty trochu korianderu a muškátového orechu
Tieto koreniny sa pridavaju do pecenoveho syra a pečenoviek
samozrejme opatrne sú to aromaticky silné prísady.Ale to len taký
tip.Tvoja paštéta nemá najmenšiu chybu.Uložím do KK.
Ďakujem
mesiar@ myslím, že pridať aj iného korenia nie je na škodu, niekto pridáva aj trochu koňaku. Vyskúšala som aj falošnú husaciu pečienku podľa Gitka194@ a môžem ju odporučiť bola výborná
Robievam...dá sa v pohode uchovať v mrazáku v malých kelímkoch, potom stačí len dať vopred do chladničky a zjesť..
Tiež robievam paštétu z kuracích pečienok ktoré mixujem v surovom stave a paštétu sterilizujem v rúre v pohárikoch. Akým spôsobom sa dá tvoja paštétka uchovať, treba ju mraziť, alebo stačí chladnička? ako dlho vydrží? Rada by som ju vyskúšala.
robím ju z jedného balíku takže ju mám v chladničke a vždy vydržala, lebo do troch dní bola zjedená. Určite sa môže aj zasterilizovať, tak isto ako sterilizuješ tú svoju paštétu.
Ďakujem @damisa ja som sa chcela práve tej sterilizácii vyhnúť, ale ako vidím asi to nepôjde. Ešte skúsim vákuovačku, mala by potom vydržať dlhšie.

Pridaj komentár k receptu: