Kurča na kile soli

agatka - bez fotkyagatka, 8. marca 2010

Uz neviem ako som k tomu prisla,ale to je urcite najjednoduchsia priprava .Ja som to sobotu urobila v Rakusku,nevedeli si to vynachvalit.

4
porcie
3 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    na plech vysypeme kilo soli,do prostriedku dame cele kurca,umyte a osusene,do vnutra mozme dat maly kusok masla,asi 10 gr.Pecieme v rure pri teplote asi 200 stupnov,tak asi 45 minut.Kurca je stavnate,chutne s krasnou chrumkavou korkou.Najjednoduchsie a dobre.

Diskusia k receptu

agatka
co mozem napisat,to je recept od Agatky,snad len tolko,ze to kriatko lezi pekne rozvalene na chrbatiku,nic sa nekoreni ani neotaca.Dobru chut.
jezibabka1
keď sa mi dostal tento recept pred rokmi pod ruky, tak som neverila, že sa to bude dať jeť, ale vyskúšala som a odvtedy, keď nemam veľa času, tak si pekne uložím to kuriatko na soľ a výborné papaníčko je za chvíľku na svete
frezia68
Robíme to vtedy,ak potrebujeme diétku a bez masla.Prebytočný tuk odstránim,resp.ide do soli-výborné!!!!!!!!
jaroslava31
Doporučujem ho zjesť hneď teplé, vtedy je krásne bacuľaté. Keď vychladne, ako si sa stiahne, ale nebojte sa, je tak dobré, že dlho Vám nevydrží
honestka
ja robim tak, ze do velmi hrubej soli (tu pouzivam morsku sol) pridam trosku vody a touto "hmotou obalim" cele kurca. Toto sa akoby pecie v solnom obale a ked je hotove, sol sa oklepe a papame take skvele kurca ako malokedy.

Tak isto robim aj celu rybu do vnutra ktorej dam rozkrojeny citron a bylinky s malsom...

tiez je vyborne upiect kurcu ( alebo krkovicku ci iny kus masa) v hlinenom pekaci, (myslim ze ho nazyvate Rimsky hrnc)- dostane chut akoby bolo pecene v pekarenskej peci, kde sa v minulosti pekavali fantasticke bochne chleba....
kurcu ani nemusime do hlinenej misky podliat.
agatka
dakujem pekne za komentar,tak oskusam to aj takto,hlavne tu rybicku.prajem krasny vecer.ahoj.agatka
zdezda
Už som ho robila, je skvelé a navyše lacné :), čo v tejto dobe je pre mnohých z nás podstatné :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia