Uz neviem ako som k tomu prisla,ale to je urcite najjednoduchsia priprava .Ja som to sobotu urobila v Rakusku,nevedeli si to vynachvalit.
4
porcie
porcie
3 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
na plech vysypeme kilo soli,do prostriedku dame cele kurca,umyte a osusene,do vnutra mozme dat maly kusok masla,asi 10 gr.Pecieme v rure pri teplote asi 200 stupnov,tak asi 45 minut.Kurca je stavnate,chutne s krasnou chrumkavou korkou.Najjednoduchsie a dobre.
Tak isto robim aj celu rybu do vnutra ktorej dam rozkrojeny citron a bylinky s malsom...
tiez je vyborne upiect kurcu ( alebo krkovicku ci iny kus masa) v hlinenom pekaci, (myslim ze ho nazyvate Rimsky hrnc)- dostane chut akoby bolo pecene v pekarenskej peci, kde sa v minulosti pekavali fantasticke bochne chleba....
kurcu ani nemusime do hlinenej misky podliat.