Makrela na červenom víne a brusniciach

sahrai - fotkasahrai, 26. apríla 2012 10:58
Ďalšie recepty »
Makrela na červenom víne a brusniciachFoto: sahrai

Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na Veľkú noc :) Rybička je šťavnatá a rozplýva sa na jazyku...

4
porcie
20 min
príprava
40 min
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 dl
4 lyžice
1 ks väčšia
2 dl
4 vetvičky
2 lyžice
1 lyžica
3 strúčiky
1 dl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Rybky si dobre umyjeme (aj z vnútra), necháme trochu odkvapkať. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov. Nakrájame si cibuľu na kolieska (alebo pol kolieska) a vyplníme ňou vnútro ryby, vložíme do každej lyžicu brusníc a vetvičku rozmarínu (dodá rybe krásnu vôňu a pohltí rybí pach). V miske si rozmiešame olivový olej, červené víno, pretlačený cesnak, korenie na ryby, horčicu, brusnicový džús, soľ a korenie.

  2. 2

    Ryby položíme na vymastený pekáč (alebo plech s vyššími okrajmi) bruškom hore a pooblievame marinádou (mala by byť aj vnútri rýb) a necháme postáť asi 30min. Potom ich položíme na bok a ešte raz pokvapkáme marinádou.

  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry. Rybky sledujeme, ale piecť by sa mali tak 40min. Po 25min. ryby otočíme a ešte raz polejeme marinádou. Kto má rád chrumkavejšie zvýši posledných 5min. na 220 stupňov. Ja som to podávala s pečenými zemiakmi a grilovanou zeleninou (farebná paprika, cuketa, šampiňóny, baklažán - potreté provensálskymi bylinkami a olivovým olejom - zapečené v rúre 20min.) Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist